pandèmia mundial

Tribolet remarca que les restriccions a França són per evitar tancar les fronteres

L'ambaixador francès a Andorra ha presentat aquest matí la Saison Culturelle 2020-2021

L'ambaixador de França a Andorra, Jean-Claude TriboletMartí Pons

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ambaixador francès, Jean-Claude Tribolet, ha assegurat que les restriccions a França per frenar la propagació de la Covid-19 són per evitar un confinament total al país i el tancament de les fronteres. Tribolet, en comparaixença aquest matí per presentar la Saison Culturelle 2020-2021, ha exposat que des de l’estiu s’està treballant per frenar el virus, tot i que ara mateix la situació a l’estat francès és crítica. L’ambaixador ha recordat que la mesura del toc de queda a diverses ciutats i les restriccions de mobilitat entre algunes regions s’ha determinat després d’analitzar i determinar quins són els principals focus de contagi. També Tribolet ha incidit que el país segueix les directives de la Unió Europea, que precisament té com a objectiu mantenir les fronteres obertes.

Pel que fa a la temporada cultural, el diplomàtic ha informat que enguany s'ha decidit presentar trimestralment la programació, tenint en compte la situació d'excepcionalitat i que "no sabem si al maig, per exemple, podrem complir amb el previst o no". Així, per aquest primer trimestre, l'ambaixada proposa una visita nocturna al museu Louvre de París en format pel·lícula que es podrà veure als Cinemes Carlemany el dimarts 3 de novembre a les 20:30h. En aquesta es podrà veure un recorregut per les instal·lacions a través d'una exposició de Leonardo Da Vinci que es va dur a terme l'any passat.

La segona de les activitats serà la representació teatral de "Intra Muros" d'Alexis Michalik. Es tracta d'una coproducció amb el comú d'Encamp i que es podrà veure el 19 de novembre. Aquesta serà la segona obra del dramaturg francès, ja que l'any passat, a Sant Julià de Lòria, es va representar "Edmond".

Finalment, per aquest primer trimestre, la tercera proposta té a veure amb un festival de llums, protagonitzat amb el festival Ull-Nu i que anirà a càrrec de l'artista Jeremy Oury. En aquest cas, es parla de la projecció de vídeos i efectes de llum a dues façanes emblemàtiques del centre-vila, que encara estan per determinar. La projecció es farà durant la setmana del 7 al 13 de desembre.

tracking