x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

TMA a peu de carrer

Es posa en funcionament l’‘stop lab’ mòbil a Escaldes un dia “tranquil” i marcat per les confusions que genera la ubicació entre algunes persones.
Creu Roja StopLab

Creu Roja StopLab

'Stop lab' poc concorregut

Fernando Galindo
Una dona instants abans de fer-se la TMA.

'Stop lab' poc concorregut

Una dona instants abans de fer-se la TMA.

Fernando Galindo
Un infant sotmetent-se a la prova de TMA a l''stop lab' mòbil d'Escaldes, ahir.

'Stop lab' poc concorregut

Un infant sotmetent-se a la prova de TMA a l''stop lab' mòbil d'Escaldes, ahir.

Fernando Galindo
Actualitzada 21/10/2020 a les 11:37
La Creu Roja va posar en marxa l’stop lab mòbil d’Escaldes-Engordany ahir i una cinquantena de persones s’hi van atansar durant la primera jornada de proves. Així ho indicava la infermera Marta Vilalta, que detallava que “ha estat un dia molt tranquil perquè, com que és el primer dia, no hi havia gaire logística d’agenda”. A més, apuntava que “un dels problemes ha estat que a la gent no li quedava gaire clar on es fan les proves perquè els han citat al pavelló i la gent va per dalt o va al CAP”.

Però en realitat l’stop lab mòbil està ubicat dins de l’aparcament d’autobusos de l’edifici que acull el pavelló del Prat Gran: “Queda una mica més resguardat pensant en el fred i el mal temps.” Tot i la poca afluència d’ahir, Vilalta assegurava que “200 proves les pots fer tranquil·lament en un dia”. “Quan acabem de posar cartells per indicar-ho millor i quan citin la gent aquí tindrem més afluència perquè quan es munta una unitat mòbil primer s’estudia on es pot posar i a Encamp va funcionar molt bé.”

Pel que fa al perfil de les persones que ahir es van fer la TMA, va exposar que “tant han vingut nens petits que potser estan confinats per l’escola, famílies que han de marxar de vacances i volien saber el resultat, gent gran i gent d’oficines”. I en relació amb l’experiència de fer les proves des d’una ambulància, va destacar que “això està molt ben preparat, podem treballar a gust i amb intimitat”.
La Natàlia va ser una de les persones que ahir es va atansar a l’stop lab i expressava que “hem vingut a fer la prova a les nenes perquè s’han vist molts casos a l’escola i volem descartar-ho abans de les vacances”. “Aquest cap de setmana anem a veure els avis i així si donem positiu no els contagiarem”, afegia la Júlia, de nou anys. Per la seva part, l’Emilio va valorar que “jo em trobo bé però penso que és bo que tothom es faci la prova perquè com més persones se la facin, més asimptomàtics es detectaran”. Pel que fa al dispositiu va indicar que “em sembla meravellós, és molt fàcil i ràpid, han trigat deu segons”.
Etiquetes
6
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts