Piqué aposta per fer tests als turistes aquest hivern

El director general del SAAS ha destacat que s'està molt pendent dels tests d'antígens en saliva com una opció pel cribratge massiu

El ministeri de Salut renova el contracte del director general del SAAS, Josep Maria Piqué

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director general del SAAS, Josep Maria Piqué, ha dit que la voluntat per aquesta temporada d’hivern és realitzar tests als turistes. Piqué ho ha explicat en el webinar de l’EFA sobre la digitalització del sistema sanitari, i ha afegit que durant el novembre hauria d’estar enllestit el protocol. No obstant això ha reconegut la dificultat de fer aquestes tasques“perquè no hi ha prou personal qualificat per recollir les mostres”. En aquest sentit ha destacat que s’està molt pendent dels tests demtígens en saliva, que se’ls realitza un mateix, com una de les millors opcions per fer aquest testeig massiu.
Josep Maria Piqué ha indicat que "ja hi ha diverses empreses que estan treballant en aquest tipus de test, que donen uns resultats molt més ràpids que les PCR que triguen tres hores" però ha recordat també que "no són tant sensibles com els altres". En relació als costos, ha afirmat que les proves dentígenes "són més econòmiques". Malgrat la possibilitat que es puguin realitzar els tests als turistes, i també cribratges al personal del sector turístic, Piqué ha pronosticat que serà un hivern "llarg i dur" per les conseqüències que encara tindrà la pandèmia mundial de la Covid-19.

Piqué també ha defensat la importància de canviar el model econòmic actual, i invertir en la indústria del coneixement i molt especialment, en els sectors derivats de la salut. El directiu del SAAS ha advocat perquè, partint de la digitalització de l'administració, s'aconsegueixi atraure inversió a Andorra en matèria de Salut i en conseqüència, generar un turisme més selectiu i de masses, de més alt poder adquisitiu.
tracking