Seguretat

La policia constata 85 infraccions per mal ús de la mascareta

La policia constata 85 infraccions per mal ús de la mascaretaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cos de policia va constatar durant el cap de setmana passat un total de 85 infraccions per no dur la mascareta o fer-ho de forma incorrecta i incomplir alguna de les mesures decretades pel Govern per evitar la propagació de la pandèmia del coronavirus. Els agents de l’ordre van detectar entre el 17 i 18 d’octubre 56 persones que no portaven l’equip de protecció individual, 23 que la portaven posada de forma incorrecta, quatre vianants que fumaven mentre caminaven pel carrer, una infracció per part d’un ciclista per no portar la mascareta o dur-la inadequadament en zona urbana i una altra per consumir begudes a la barra d’un establiment de restauració.

Cal recordar que l’executiu i el Consell General treballen en la modificació de la Llei de sanitat i de la de seguretat pública per tal de “reforçar la base jurídica de què disposa l’Estat per poder adoptar les mesures necessàries per protegir la salut pública davant de situacions de risc o perill”, com és el cas de l’actual pandèmia. A l’esborrany del text, al qual va tenir accés el Diari, hi figura que no dur la mascareta suposarà una multa de 200 euros i participar en activitats lúdiques restringides, també. En el cas de les infraccions lleus, la multa es reduirà un 40% si es paga al moment o en els 10 dies hàbils següents a la imposició d’aquesta, amb excepcions per als casos reincidents.

En l’esborrany també s’especifica que “l’incompliment de les restriccions de la mobilitat establertes per l’autoritat sanitària específicament per a persones determinades o establertes amb caràcter general quan aquesta conducta comporti un perill directe i immediat per a la salut pública”, per tant quan sigui positiu o contacte, serà considerat com una infracció greu, sancionada amb un import des de 1.001 fins a 20.000 euros. I “incomplir les restriccions de la mobilitat personal establertes” tindrà un cost de 500 euros.

tracking