La Comissió de l'Energia i del Canvi Climàtic recull 34 propostes per a l'Estratègia Nacional

Aquestes propostes milloren els programes per caminar cap a la neutralitat carboni

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia CalvóSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Comissió Nacional de l'Energia i del Canvi Climàtic (CNECC) ha celebrat aquest migdia la segona reunió, la qual ha estat presidida novament per la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó. La trobada, que s'ha celebrat al Centre de Congressos d'Andorra la Vella per tal de respectar les mesures de prevenció de la Covid-19, ha servit per debatre les propostes efectuades pels membres de la comissió en relació a la futura Estratègia energètica nacional i de lluita contra el canvi climàtic. S'han recollit una quarantena de propostes, de les quals 34 són directament aplicables a l'Estratègia Nacional, mentre que les sis restants abordenconceptes relatius al propi funcionament de la Comissió, al desplegament de la Llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic (Litecc), o a la gestió energètica nacional.

Calvó ha fet el retorn de les aportacions rebudes als integrants de l'anàlisi i ha destacat que el 82% seran incorporades o són compatibles amb l'Estretègia. Aquestes propostesmilloren els programes per caminar cap a la neutralitat carboni, d’adaptació al canvi climàtic i augment de la resiliència, i del mercat nacional de crèdit carboni.

D'altra banda, la reunió també ha servit per aprovarla composició de la Subcomissió Permanent de Treball Tècnic en el marc de la mobilitat (SPTTMM), per abordar els aspectes lligats al transport i a la mobilitat, en un context de sostenibilitat. La Subcomissió quedarà integrada tant per membres del sector públic, com del sector privat i associatiu.

Finalment, el secretari d'Estat d'Agricultura i Sostenibilitat, Marc Rossell, ha explicat en la trobada en quina fase es troba el desplegament reglamentari de la Litecc. En aquest sentit, ha fet especial incís en els nous instruments normatius aprovats per l'executiu des de la passada reunió del juliol.

tracking