Govern vol implicar la ciutadania per celebrar el Dia del paisatge

L'executiu preparar l'elaboració de l'Estratègia Nacional del Paisatge d'Andorra 2021-2035

Calvó defensa l'etiqueta energètica davant el neguit dels immobiliarisSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat celebra avui el quart Dia internacional del paisatge del Consell d'Europa i el 20è aniversari del Conveni Europeu del Paisatge amb dues activitats dirigides a implicar la ciutadania en l'elaboració de l'Estratègia Nacional del Paisatge d'Andorra 2021-2035. Juntament amb la Secretaria d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana, el ministeri ha obert un procés obert que busca generar una reflexió col·lectiva sobre el paisatge d'Andorra, captar elconeixement que en té la població així com la implicació i corresponsabilització de la societat andorrana en la seva cura.

L'opinió de la ciutadania es recull a través d'un qüestionari que es pot respondre a www.visc.ad. Aquesta enquestapermetrà recollir i validar els objectius de qualitat paisatgística i accions concretes associades que es tindran en compte a l’hora d’elaborar la nova ENPA.

Els comuns, agents econòmics i ciutadania també formen part del procés participatiu donant la seva opinió. El treball de disseny de l’estratègia, que ha comptat amb la col·laboració tècnica de l’Observatori de Paisatge de Catalunya, pretén generar un mapa d’acció que inclogui els principis, els objectius i les accions de la nova estratègia 2021-2035.

D'altra banda, s'ha posat en marxa un concurs de fotografies a Instagram en el qual el guanyador rebrà un lot varia de productes d'Andorra valorat en 150 euros. Per participar al concurs, les fotografies han d’estar relacionades amb els objectius de la nova estratègia: paisatges d’alta muntanya, entorns fluvials, paisatges urbans, infraestructures integrades en el paisatge, entorns agraris i forestals. La guanyadora serà aquella imatge més votada en data 27 d’octubre a les 23:59. S'ha de pujar amb l'etiqueta#AndorraPaisatge2020, mencionar al compte @viscandorra i tenir el compte obert.

tracking