x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Tribunals de comptes

El Consell alerta de pagaments no regulats al SAAS contraris a la llei

El Consell alerta de pagaments no regulats al SAAS contraris a la llei
L'hospital Nostra Senyora de Meritxell.

El Consell alerta de pagaments no regulats al SAAS contraris a la llei

L'hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Fernando Galindo
Actualitzada 20/10/2020 a les 06:05
La comissió legislativa de Finances i Pressupost, en l’informe corresponent a les fiscalitzacions dutes a terme pel Tribunal de Comptes durant l’any 2019 relatives als números del 2018, recorda que hi ha empleats fixos del SAAS que es beneficien de remuneracions en espècie i altres retribucions de les quals es desconeix l’empara normativa que les faculta i/o els acords dels òrgans de govern que les habiliten. També posa en relleu que s’apliquen conceptes retributius i complements els quals no es troben regulats al reglament de personal del SAAS com, per exemple, els complements vinculats als ingressos d’activitat assistencial, primes d’exclusivitat, primes per projectes i ad personam. Davant d’això, els membres de la comissió alerten que amb aquesta pràctica “s’estarien produint pagaments indeguts susceptibles de generar responsabilitats d’acord amb allò que disposa la Llei general de les finances públiques”.

La comissió de Finances, en l’escrit publicat ahir al Butlletí del Consell General, també censura que no hagin estat lliurats els comptes de BPA, fet que, “a més de comportar un incompliment de la Llei del Tribunal de Comptes, impedeix a aquest avaluar l’existència de passius, contingències, riscos o responsabilitats que poguessin tenir incidència directa en els comptes de l’AREB i, indirectament, en els comptes de l’Estat; comportant una limitació a l’abast del treball”. Els consellers generals consideren imprescindible que l’AREB faciliti aquesta informació al Tribunal de Comptes a fi que es pugui manifestar al respecte.

D’altra banda, la comissió constata que en algunes entitats s’han detectat pagaments realitzats amb targetes de crèdit que, si bé són objecte d’una regularització a posteriori, no han seguit en el moment d’efectuar-se el procediment i les fases previstes a la llei.
A l’informe es reitera la necessitat que totes les entitats auditades regularitzin en el temps més breu possible la seva situació economicofinancera d’acord amb les observacions i recomanacions formulades pel tribunal. La comissió “constata amb preocupació” a l’hora d’elaborar el seu informe que algunes de les entitats auditades segueixen sense donar compliment a les reserves formulades “reiteradament” pel tribunal, la qual cosa comporta que cada any s’ha de tornar a insistir en la necessitat de regularització d’aquestes situacions.

Els consellers lamenten que algunes de les entitats auditades no efectuen un seguiment pressupostari ajustat estrictament a la Llei de les finances públiques.
  • #1 Saltar-se la llei...
    (20/10/20 10:45)

    Saltar-se la llei, per alguns estaments, es gratis! Per quan una auditoria independent i seria al SAAS???? RESPONSABILITATS JA!!!

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts