Institucions

Donació de 40.000 euros al fons de solidaritat de l'espai francòfon

Donació de 40.000 euros al fons de solidaritat de l'espai francòfonSFGA / J. A. VILADOT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern farà una aportació financera extraordinària de 40.000 euros al fons de solidaritat de l’espai francòfon. Així ho va anunciar ahir el cap de Govern, Xavier Espot, en una compareixença en el marc de la visita de la secretària general de l’Organització Internacional de la Francofonia (OIF). Louise Mushikiwabo va explicar que el fons està orientat a les dones que han perdut el seu mitjà de supervivència arran de la crisi, especialment a l’Àfrica i el Carib, unes zones on “les dones es troben sense recursos”. Així mateix, en el fons es destinarà una dotació especial al Líban. Actualment s’han presentat 1.300 projectes de 30 països diferents i, segons va exposar la secretària de l’organisme, “són força variats, des de dones que es dediquen al petit comerç fins a dones que es troben en l’àmbit de la innovació”. Ara els toca seleccionar els projectes que tindran subvenció.

Després de la reunió amb Mushikiwabo, Espot va ratificar el seu compromís amb la llengua francesa i el multilingüisme, així com la seva aposta pel multilateralisme “perquè és l’única via per defensar la concòrdia, la pau i la fi dels conflictes armats”, i per donar veu als països petits. D’altra banda, va indicar que hi ha molts eixos de treball que l’executiu andorrà i l’OIF comparteixen, com el desenvolupament sostenible, la lluita contra el canvi climàtic i la igualtat de gènere.

Mushikiwabo va voler destacar que a l’OIF “no hi ha petits estats” perquè “tots els governs compten”. I per això volen impulsar un portal per compartir bones pràctiques en l’ensenyament, igualtat i empoderament de la dona. A més, es va mostrar molt interessada per les eines que l’executiu està posant a disposició de la ciutadania i dels joves perquè participin més enllà de les eleccions.

tracking