Andorra i França avorten una operació de contraban al Pas

Es van intervenir més de 3.300 paquets de cigarrets amb un valor de mercat de 33.800 euros

Andorra i França avorten una operació de contraban al PasDuana francesa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’actuació conjunta dels duaners andorrans i francesos la nit de dissabte passat va permetre avortar una operació de contraban que pretenia transportar tabac comprat al Principat fins al mercat negre de Tolosa. Segons informacions de la Depeche du Medi, en un moment de la nit de dissabte un grup de duaners de la brigada d’Acs-dels-Térmens van detectar la presència d'una vintena de persones que es dirigien caminant per la muntanya en direcció al Pas de la Casa. Va ser en aquell moment que els agents duaners gals van avisar els seus homòlegs andorrans per tal d’informar de quins eren els objectius a controlar per poder actuar quan procedissin a retornar cap a territori francès.

Després d’hores d’observació, els duaners d’Acs-dels-Térmens van intervenir obligant els contrabandistes, que ja estaven de retorn i en territori francès, a fugir deixant abandonada la càrrega. Es van intervenir uns seixanta quilograms de cigarrets comprats a Andorra per bandes organitzades que amb tota probabilitat estaven destinats a subministrar el mercat de Tolosa. Al final es van segrestar més de 3.300 paquets de cigarrets amb el suport dels gendarmes de l’Arieja, per un valor de mercat de 33.800 euros.

Les autoritats franceses sospiten que l’operatiu de contraban estava composat per més individus perquè es van detectar persones a peu per la muntanya i en vehicles de retorn a França que no duien cap tipus de mercaderia il·legal.

tracking