Literatura

Selena Soro rep el Premi Carlemany 2019

L'obra 'Misteris de la boira' ha permès a l'autora novell endur-se el guardó que ha rebut de mans de la ministra de Cultura

La ministra Sílvia Riva i Selena Soro, en l'entrega del Premi Carlemany per al Foment de la Lectura 2019SFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha lliurat aquesta tarda el Premi Carlemany per al Foment de la Lectura 2019 a Selena Soro per l'obra ‘Misteris de la boira’. L'autora novell ha rebut una dotació de 8.500 euros aportats pel Govern i Grup 62, els dos impulsors del concurs. Soro ha tingut paraules d'agraïment per al jurat, format per alumnes dels tres sistemes educatius. "És un orgull absolut que siguin ells qui decideixen que la novel·la val la pena i em satisfà que el públic jove sigui exigent", ha indcat la periodista i escriptora catalana, que ha destacat que "el llibre ha nascut d’una mestra que ens va fomentar la lectura, per això m’és encara més especial guanyar aquest guardó".

Riva ha lloat el format del concurs, més que consolidat amb la novena edició, que permet que alumnes dels tres sistemeseducatius del país esdevinguin els actors principals del procés decisori i on es té present que la novel·la guardonada reculli elements que incentiven als lectors joves. Fins a nou joves han compartit les mateixes lectures i han après, amb els seus tutors, a trobararguments per valorar les diferents obres des d'un punt de vista objectiu i amb criteris literaris.Els membres del jurat juvenil d’enguany han estat: Jordi Pon Gurguí, Lorena Lobos Gomes, Laia Bossa Gonzalez del Col·legi Sant Ermengol; Zoe Oliveros Diez, Milagros Trentini Herrera, Aleix Navas Sans, de l’Escola Andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma; i Luis Andrés Wang, Júlia Albuixech Canut, Kawtar Ayach Khalifi, del Lycée Comte de Foix. Tots ells han estat assessorats per un consell lector.

Edició 2020

D’altra banda, el Ministeri també ha informat que l’edició 2020 del Premi Carlemany ha patit algunes modificacions en les dates a causa de la crisi sanitària. Les bases es van publicar el mes de març passat i el dia 30 de juny es va acabar el termini de presentació d’originals. En aquesta edició tambés’han presentat 12 originals. L’editorial Columna ha fet la primera selecció i actualment les obres estan en mans del consell lector. Així mateix, també està previst que entre octubre i novembre el jurat juvenil faci la lectura dels originals seleccionats per poder tenir un veredicte el gener del 2021.

tracking