x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Institucions

El Govern aporta 40.000 euros al fons de solidaritat de l'espai francòfon

L'OIF el destinarà a nenes i dones en situació de vulnerabilitat arran de la pandèmia
El cap de Govern, Xavier Espot, amb la secretària general de la Francofonia, Louise

Secretària general de la Francofonia i Espot

El cap de Govern, Xavier Espot, amb la secretària general de la Francofonia, Louise Mushikiwabo

Twitter Govern
Actualitzada 19/10/2020 a les 14:22
El Govern farà una aportació financera extraordinària de 40.000 euros al fons de solidaritat de l'espai francòfon. Així ho ha anunciat aquest matí el cap de Govern, Xavier Espot, en una compareixença en el marc de la visita de la secretària de l'Organització Internacional de la Francofonia (OIF). Louise Mushikiwabo ha explicat que el fons està orientat a les dones que han perdut el seu mitjà de supervivència arran de la crisi, especialment a l'Àfrica i el Carib, unes zones on "les dones es troben sense recursos". Així mateix, en el fons es destinarà una dotació especial al Líban, un país francòfon que es troba en una situació delicada. Actualment s'han presentat 1.300 projectes de 30 països diferents i, segons ha exposat la secretària de l'organisme, "són força variats, des de dones que es dediquen al petit comerç com dones que es troben en l'àmbit de la innovació". Ara els toca seleccionar els projectes que tindran subvenció.
 
Mushikiwabo s'ha reunit avui tant amb el cap de Govern com amb els ministres i aquesta tarda visitarà Actua Tech i té planificada una trobada amb el secretari d'Estat de diversificació econòmica, Marc Galabert. En la roda de premsa d'aquest migdia, Espot ha ratificat el seu compromís per la francofonia i pel multilingüisme així com la seva aposta pel multilateralisme "perquè és l'única via per defensar la concòrdia, la pau i la fi dels conflictes armats" així com per donar veu als països petits. D'altra banda, ha indicat que hi ha molts eixos de treball que l'executiu andorrà i l'OIF comparteixen com el desenvolupament sostenible, la lluita contra el canvi climàtic i la igualtat de gènere.

 
"Les dones no són un col·lectiu concret sinó més de la meitat de la població, i necessiten una legislació que permeti trencar el sostre de vidre", ha indicat Espot. Un objectiu que pretén assolir amb la Llei d'igualtat efectiva entre homes i dones. Per la seva part, Mushikiwabo ha destacat que "educar les nenes i donar suport a les dones en la seva independització econòmica són aspectes vitals pel progrés de les nostres societats". A més, s'ha mostrat molt interessada per les eines que el Govern està posant a disposició de la ciutadania perquè "participin més enllà de les eleccions", unes eines que estan enfocades especialment a la joventut.
 
"Tots els governs compten"

La secretària ha volgut destacar que dins de l'OIF "no hi ha petits estats" perquè "tots els governs i tots els estats compten". I per això volen impulsar un portal per compartir bones pràctiques en l'ensenyament, igualtat i empoderament de la dona.

El cap de Govern, Xavier Espot, ha rebut a Louise Mushikiwabo durant la seva primera visita oficial a Andorra. Mushikiwabo, que va assumir el càrrec el 2019, ha participat també en una reunió de treball amb els ministres Víctor Filloy, Sílvia Calvó, i Ester Vilarrubla, i el secretari d'Estat d'Igualtat i Participació Ciutadana, Marc Pons. La secretària general de la Francofonia ha aprofitat la visita per conèixer llocs emblemàtics del país com Casa de la Vall.


Andorra és un dels 88 països membres de l'OIF que té com a principals objectius l'establiment i desenvolupament de la democràcia, la prevenció, gestió i resolució de conflictes, el suport a l'estat de dret i els drets humans, la intensificació del diàleg intercultural, l'intercanvi del coneixement, les accions de cooperació multilateral pel desenvolupament de l'economia i el desenvolupament sostenible i una especial atenció als joves i les dones.
Etiquetes
  • #7 Pepgoter
    (19/10/20 21:39)

    Admirable, senyor Espot, després critiqui a la senyora Gil per ajudar a les persones que estan passant un mal moment.
    Vergonya aliena 

    Respondre
  • #6 Que no pari la festa
    (19/10/20 20:39)

    Així és la burocràcia, mentre el poble empal·lideix, les administracions engreixen, mentre l'atur i la desesperació de les famílies augmenta, els governs es regalen diners, és pornogràfic.

    Respondre
  • #5 Joanet
    (19/10/20 19:16)

    es per alucinar. Anem de pitjor a la ruina i encara regalem 40.000 euros. Aixo ratlla casi la provocacio.

    Respondre
  • #4 Nikita
    (19/10/20 17:23)

  • #3 Al.lucinant generositat
    (19/10/20 16:54)

    El nostrer co-princep ens insulta amb una almoina de 200.000€ per lluitar contra el covid. I nosaltres regalem 40.000€ per promocionar el Frances llengua no oficial d´Andorra.

    Respondre
  • #2 and
    (19/10/20 15:54)

    No hi ha un centim i encara ens permetem regalar diners, i encara el que ens queda per passar amb el covid i regalem 40000 € per la jeta a aquesta asociació,si manés jo els diners publics només es destinarien a fer front a la crisi que tenim a sobre i res de donacio s ni a la francofonia ni a res que no fossin els ciutadans del pais que ho estan passan malament, amb aquests 40000€ es pot ajudar molta gent que esta sense feina i mes que en quedara quina vergonya.

    Respondre
  • #1 Jep
    (19/10/20 15:40)

    Ens enviaran l'agraïment per l'aportació a Teruel! 

    Respondre
7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts