x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

DA va vetar la vacunació obligatòria

El grup parlamentari va convèncer el Govern que no estan prou testades i que es desconeixen els efectes secundaris que poden tenir
Una infermera injectant la vacuna de la grip a una persona de risc.

DA es va oposar a la vacunació obligatòria

Una infermera injectant la vacuna de la grip a una persona de risc.

Actualitzada 20/10/2020 a les 06:17
El Govern es va posicionar inicialment a favor que les vacunes que s’aprovin contra la Covid-19 siguin obligatòries per a tota la població, però després d’un intens debat amb el grup parlamentari demòcrata finalment va desistir en la seva obstinació. De fet, en el primer redactat de la llei qualificada de modificació de la Llei 30/2018, del 6 de desembre, qualificada de seguretat pública i de la Llei general de sanitat, del 20 de març del 1989, per preveure mesures obligatòries per protegir la salut pública, estava inclosa aquesta mesura, que a criteri de l’executiu permetria immunitzar la ciutadania.

El grup parlamentari, però, no ho va veure de la mateixa manera. Al contrari, va considerar que seria un niu de conflictes i que la mesura podria resultar molt impopular entre una part de la població. Demòcrates va posar sobre la taula diversos arguments. Un era la gran quantitat de persones que s’han posicionat en contra del que està comprovat científicament, i cada cop són més els que se situen entre els grups de negacionistes, cospiranoics i antivacunes. Ja actualment el ministeri de Salut es troba amb seriosos problemes amb pares que es neguen a la vacunació obligatòria dels fills, ja que consideren que els efectes secundaris són molt més perillosos.

Aquestes posicions gens consistents i sense bases científiques no van ser la principal objecció. Els consellers de la majoria van defensar que una vacunació a gran escala i obligatòria podia suposar un greu problema per al Govern. Bàsicament perquè molt probablement un nombre important de població es negarà a injectar-se una vacuna que és nova, que no ha estat suficientment testada i de la qual es desconeixen la majoria dels efectes secundaris, tenint en compte que tots els laboratoris treballen a marxes forçades per trobar la fórmula que posi fi a aquesta pandèmia que assota la humanitat.

La llei serà aprovada en la sessió del Consell General del 29 d’octubre. Però una mínima modificació gairebé imperceptible tindrà una gran transcendència, ja que finalment el Govern descarta imposar la vacunació de forma obligatòria. Es tracta d’un part d’un paràgraf del text legislatiu que diu: “... s’afegeix un nou paràgraf a l’article 59 de la Llei general de sanitat, pel qual es preveu que el Govern, com autoritat sanitària, pugui aprovar la realització de proves diagnostiques i tractaments mèdics, incloent si és necessari el requeriment a les persones per aplicar mesures profilàctiques obligatòries que no siguin vacunes...”

Mesures profilàctiques
El primer text no preveia l’excepció de les vacunes i parlava únicament de mesures profilàctiques, per la qual cosa passaven a formar part de la vacunació obligatòria de la població. El grup de Demòcrates va insistir que Andorra no podia incórrer en una decisió que es podia girar en contra, tenint en compte que aquest és un debat en l’àmbit europeu i mundial que no està resolt perquè hi ha molts dubtes, fins i tot entre la comunitat científica. I la pregunta és directa: qui es faria càrrec dels possibles efectes adversos? Segurament que les multinacionals farmacèutiques no.


D’altra banda, sí que queda clar a la llei que els tests per detectar el coronavirus seran obligatoris. En el cas dels menors, aquells pares que s’hi neguin veuran com els fills no podran assistir a les classes presencials a les escoles i hauran de seguir el curs per la via telemàtica. També pel que fa als controls que es facin en els llocs de treball davant de sospites del virus tothom haurà de passar per la prova per descartar la Covid-19. Només les vacunes queden exemptes de l’obligatorietat.

 
FAMOSOS CONTRA LA VACUNACIÓ
Algunes celebritats qüestionen la futura vacuna, com la rapera britànica Mia o la dissenyadora i influencer espanyola Miranda Makaroff, que han expressat el seu rebuig a les vacunes en les xarxes socials, o el tennista Novak Djokovic, per expressar la seva oposició a la possible imposició de la vacuna de la Covid-19 per poder viatjar i tornar a la competició.
Els opositors afirmen que amb la futura vacuna del coronavirus s’injectaran microxips per controlar-nos a través del desplegament del 5G. Una conspiració suposadament liderada per Bill Gates.
Etiquetes
Veure’n més
49
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts