pandemia mundial

Vint interns i cinc sanitaris positius a El Cedre

Salut traslladarà a l'hospital els afectats si se supera la capacitat de l'àrea Covid del centre

El Cedre té tres sanitaris i onze padrins contagiats de coronavirusFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vint usuaris i cinc sanitaris és el balanç actual del brot de coronavirus que es va detectar dijous passat a El Cedre, segons ha informat el ministre de Salut. Joan Martínez Benazet ha explicat que tots els padrins de Salita han estat donats d'alta el cap de setmana i que tots els que hi ha a l'a`rea Covid són del centre de Santa Coloma, que té una capacitat per a 22 malalts i si se sobrepassa aquesta xifra seran traslladats a l'hospital abans d'adequar un nou dispositiu assistencial perquè ja està preparat per atendre aquests pacients. I ha recordat que no s'ampliaran l'espai per a malalts de coronavirus al centre "perquè no es podria garantir la mateixa bioseguretat a d'altres plantes" i que només es buscaria una instal·lació per a gent gran alternativa a l'hospital "en cas de molta pressió assistencial".

El ministre ha exposat que hi ha un intern està en una situació "més greu per una patologia prèvia" i tota la resta d'afectats pel brot al centre sociosanitari estan asímptomàtics i confia que es puguin recuperar com ha succeït amb els usuaris de Salita.

El Govern va informar divendres que hi havia dues auxiliars afectades, que serien l'origen del focus de contagi, i que tant el personal com els interns que havien donat positiu pertanyien a la mateixa planta del centre i que el virus no havia sortit de la cinquena planta, on estan els malalts Covid. Martínez Benazet ha reiterat que la ventilació, el subministrament i els circuits de personal en aquesta àrea "són absolutament segurs" com ha certificat l'auditoria d'una experta i ha remarcat que sobre l'origen del brot "no vull assenyalar ningú amb el dit" i afirmar que hi ha hagut algun error "perquè el risc 0 no existeix i fins fa poc hi havia visites a El Cedre".

Martínez Benazet ha recordat que el personal dels centres sociosanitaris passa un cribratge per detectar el virus cada setmana i els residents, cada 14 dies i que si es fan amb més freqüència hi hauria més seguretat "però encara que es cribressim cada dia hi ha risc", ha assegurat. I ha recordat que quan arribin els tests d'antígens de saliva es faran proves més sovint i especialment per als col·lectius de risc com són les residències de la gent gran.

tracking