Pandèmia mundial

L'hospital tanca la planta de cirurgia per 8 positius

Tres infermeres, un auxiliar d’infermeria i quatre pacients s’han contagiat de Covid-19

L'hospital tanca la planta de cirurgia per 8 positiusFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) va procedir durant la tarda d’ahir a tancar i aillar la planta de cirurgia de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell després d’haver detectat vuit casos de positiu per Covid-19. Un cop detectats els positius per coronavirus, el SAAS va procedir a activar els protocols de seguretat tant per als pacients com per als professionals i va decidir la clausura i aïllament de la planta.

Segons va assenyalar el SAAS en un comunicat de premsa, els cribratges periòdics que es realitzen en els diferents serveis del centre hospitalari van permetre detectar quatre professionals sanitaris així com quatre pacients ingressats a la planta de cirurgia positius en coronavirus SARS-CoV-2. Respecte als professionals sanitaris contagiats, es tracta de tres infermers i d’un auxiliar d’infermeria.

Els quatre professionals positius de Covid-19 estan tots destinats a la planta de cirurgia de l’hospital nostra Senyora de Meritxell. El primer va donar positiu el passat dissabte 10 d’octubre. El segons cas de coronavirus entre els professionals de la planta de cirurgia es va detectar dimecres passat. El tercer positiu es va conèixer dijous i el quart, divendres en els cribratges.

Proves divendres i ahir

El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària, seguint el protocol adoptat per lluitar contra la pandèmia de coronavirus, va començar divendres a fer les proves als setze pacients ingressats a la planta de cirurgia de l’hospital de Meritxell. Les proves, que es van acabar de dur a terme ahir, van donar quatre resultats positius.

Un cop detectats els pacients positius per coronavirus, les quatre persones contagiades van ser traslladades immediatament a la planta Covid de l’hospital i es va procedir a una immediata comunicació amb les famílies per donar a conèixer la situació mèdica de les persones positives ingressades al centre.

Prohibides les visites

El comunicat de premsa del SAAS assenyala que un cop detectats els positius es va ordenar l’immediat tancament de la planta de cirurgia. L’objectiu de la clausura d’aquesta zona de l’hospital és fer el seguiment dels pacients que han donat negatiu. Fins a nova ordre es prohibeixen les visites de l’exterior.

L’origen del brot es desconeix i pot ser multicausal, tant extern com intern, indica el SAAS.

tracking