Justícia

El padrí que cultivava marihuana a l'hort es resigna a complir la condemna imposada

La defensa preveu sol·licitar la semillibertat del jubilat en haver complert la meitat de la pena

El padrí que cultivava marihuana a l'hort es resigna a complir la condemna imposada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jubilat que cultivava marihuana al seu hort del rec del Solà d’Andorra la Vella es resigna i acabarà de complir la condemna de tres anys de presó, un dels quals ferm, imposada pel Tribunal de Corts i ratificada el passat mes d’agost pel Superior. Segons ha pogut saber el Diari, el padrí empresonat per un delicte major de tràfic de drogues i d’una contravenció penal de consum, ha decidit no presentar més recursos per aconseguir la llibertat i esperar al mes que ve per sol·licitar la semillibertat, la qual li haurien de concedir automàticament en haver complert la meitat de la pena imposada.

D’aquesta manera, la defensa considera que si es tornés a realitzar una petició de suspensió de la condemna, aquesta aniria en contra del seu client perquè el tribunal podria pronunciar-se en contra de la semillibertat al·legant que hi ha un procés en curs, un fet que suposaria l’endarreriment dels tràmits perquè el jubilat pugui sortir del centre penitenciari i recuperar la seva vida.

L’home va entrar a la Comella el passat 3 d’agost de forma voluntària abans de la finalització del termini previst per ingressar a la presó, per acabar de complir els vuit mesos i escaig que li restaven de condemna, ja que quan va ser arrestat el setembre del 2018 va estar ingressat al centre penitenciari durant poc més de tres mesos en presó preventiva.

En el transcurs d’aquests dos mesos empresonat, el lletrat del jubilat va demanar als magistrats que consideressin la petició per suspendre la condemna i que aquesta es modifiqui per una formulació simple o, subsidiàriament, per la realització d’un seguiment mèdic i treballs en benefici de la comunitat.

En el document que va ser tramès a la Batllia, l’advocat posava de manifest l’estat de salut del seu client, el qual és precari i requereix seguiment mèdic continuat, i destaca novament que l’empresonat utilitzava el cànnabis per a finalitats terapèutiques. Concretament, per pal·liar els mals de les diverses patologies que pateix, com l’hepatitis C, l’artritis i un càncer que l’obliga a fer quimioteràpia.

Cal recordar que la policia va trobar dins l’hort que l’home tenia al rec del Solà un total de setze plantes de tres metres que equivaldrien a 27 quilos de flors amb les quals, a la vegada, un cop assecades, es podrien arribar a fer 18.000 porros. Els agents també van trobar 28 pots de vidre que, segons la fiscalia, servirien per emmagatzemar el material i vendre’l a petita escala. En aquest sentit, el ministeri públic va indicar que de la valoració de les proves extretes se’n desprèn que la quantitat de cànnabis comissada no és compatible amb el consum propi. I va puntualitzar que tenia la plantació amagada perquè no el poguessin denunciar.

tracking