x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

El Tribunal Superior de Catalunya avala les restriccions pel coronavirus

Els bars i cafeteries de Tolosa podran reobrir les portes a partir d’avui fins a les 21 hores
Un participant en la protesta del sector hoteler.

El Tribunal Superior de Catalunya avala les restriccions pel coronavirus

Un participant en la protesta del sector hoteler.

Actualitzada 17/10/2020 a les 06:38
La sala contenciosa-administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va autoritzar ahir les noves restriccions aprovades pel govern català per contenir l’expansió de la Covid-19, que necessitaven el seu aval perquè tres de les mesures relatives a la limitació de les reunions a un màxim de sis persones, la suspensió de l’activitat presencial a les universitats i la reducció de l’aforament en espais de culte afectaven drets fonamentals.

Tanmateix, l’executiu català va entrar en vigor les mesures abans de rebre resposta per part del tribunal, un fet que va provocar protestes entre el sector amb una cassolada i sota el lema No som el problema els propietaris de bars i restaurants es van concentrar a la plaça Sant Jaume, a Barcelona, per expressar el seu malestar per aquesta mesura.

Els manifestants van alertar que la decisió de l’executiu català destruirà centenars de llocs de treball i portarà a la fallida moltes companyies, les quals ja es troben en una situació crítica per l’aturada econòmica durant l’estat d’alarma i la mala temporada turística de l’estiu. Durant la jornada d’ahir també van protestar, tot i que davant de la catedral de Barcelona, les principals entitats i els treballadors de l’oci nocturn, que roman tancat des del juliol passat.

La patronal Pimec estima que el sector de la restauració i l’hostaleria deixarà d’ingressar 780 milions d’euros, l’equivalent al 71% dels beneficis d’un any, arran del tancament decretat durant 15 dies, i va exigir al Govern augmentar el paquet d’ajudes anunciat de 40 milions.

D’altra banda, quant al tancament de bars i cafeteries a Tolosa, el tribunal administratiu de la ciutat va ratificar ahir la demanda del sector en contra de la mesura. D’aquesta manera, els bars de Tolosa i de setze municipis veïns avui poden reobrir les portes fins a les nou del vespre, hora en què s’inicia el toc de queda anunciat per Macron dimecres.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts