x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Finances

Andorra esdevé el 190è país membre del Fons Monetari

L’ambaixadora als Estats Units, Elisenda Vives, va signar ahir el conveni constitutiu a Washington
La benvinguda de l'FMI

La benvinguda de l'FMI

Andorra entra a formar part del Fons Monetari Internacional

Actualitzada 17/10/2020 a les 06:16
Andorra és des d’ahir a la tarda el 190è país membre del Fons Monetari Internacional (FMI) després que l’ambaixadora als Estats Units, Elisenda Vives, signés en una cerimònia celebrada a Washington el conveni constitutiu de l’organisme. El Principat va sol·licitar l’ingrés a l’FMI el gener passat i la signatura del conveni arriba després que el BOPA publiqués ahir el text de la Llei d’adhesió a l’ens una vegada ha estat sancionada i promulgada pels Coprínceps Emmanuel Macron i Joan-Enric Vives. Una llei que entra en vigor avui.

En acabar la cerimònia de signatura del conveni d’adhesió, la directora gerent de l’FMI, Kristalina Georgieva, es va reunir amb Vives a la seu de l’ens, va indicar l’organisme en una nota de premsa. “Em complau molt donar la benvinguda a Andorra com a país membre número 190è de l’FMI”, va assenyalar Georgieva després de la trobada. “Andorra s’enfronta a desafiaments a curt i llarg termini comuns als països europeus i als altres països membres de l’FMI, els quals s’han vist agreujats per la pandèmia”, va indicar, per afegir que “l’FMI treballarà estretament amb les autoritats i el poble d’Andorra per assolir els seus objectius de creixement i desenvolupament post­pandèmia, en cooperació amb altres socis de la comunitat internacional”.

La Llei que ha donat llum verd a l’adhesió d’Andorra a l’FMI va ser aprovada pel Consell General el 5 d’octubre i recull els compromisos i designacions que el Principat ha de dur a terme i que queden establerts en els estatuts de l’FMI i en la resolució de la junta de governadors de l’organisme relativa a l’afiliació d’Andorra.
Veure’n més
24
Relacionades
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts