Finances

Andorra esdevé el 190è país membre del Fons Monetari Internacional

L’ambaixadora als Estats Units, Elisenda Vives, va signar ahir el conveni constitutiu a Washington

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra és des d’ahir a la tarda el 190è país membre del Fons Monetari Internacional (FMI) després que l’ambaixadora als Estats Units, Elisenda Vives, signés en una cerimònia celebrada a Washington el conveni constitutiu de l’organisme. El Principat va sol·licitar l’ingrés a l’FMI el gener passat i la signatura del conveni arriba després que el BOPA publiqués ahir el text de la Llei d’adhesió a l’ens una vegada ha estat sancionada i promulgada pels Coprínceps Emmanuel Macron i Joan-Enric Vives. Una llei que entra en vigor avui.

En acabar la cerimònia de signatura del conveni d’adhesió, la directora gerent de l’FMI, Kristalina Georgieva, es va reunir amb Vives a la seu de l’ens, va indicar l’organisme en una nota de premsa. “Em complau molt donar la benvinguda a Andorra com a país membre número 190è de l’FMI”, va assenyalar Georgieva després de la trobada. “Andorra s’enfronta a desafiaments a curt i llarg termini comuns als països europeus i als altres països membres de l’FMI, els quals s’han vist agreujats per la pandèmia”, va indicar, per afegir que “l’FMI treballarà estretament amb les autoritats i el poble d’Andorra per assolir els seus objectius de creixement i desenvolupament post­pandèmia, en cooperació amb altres socis de la comunitat internacional”.

La Llei que ha donat llum verd a l’adhesió d’Andorra a l’FMI va ser aprovada pel Consell General el 5 d’octubre i recull els compromisos i designacions que el Principat ha de dur a terme i que queden establerts en els estatuts de l’FMI i en la resolució de la junta de governadors de l’organisme relativa a l’afiliació d’Andorra.

Andorra esdevé el 190è país membre del Fons Monetari Internacional

tracking