PARRÒQUIES

Ordino confia en la reserva de la biosfera per atraure turistes

El comú presenta un pla de dinamització per als pròxims anys

Ordino confia en la reserva de la biosfera per atraure turistesMartí Pons

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Ordino confia en la candidatura de la reserva de la biosfera de la Unesco com un dels eixos principals per atraure turisme. Aquesta és una de les cinc àrees que la corporació va presentar ahir al matí dins d’un pla estratègic per dinamitzar la parròquia durant els anys 2020-2025. Entre altres accions, també es va presentar el projecte Riberamunt, que pretén potenciar els atractius turístics vinculats al riu Valira del Nord.

El cònsol major, Josep Àngel Mortés, va explicar que la intenció és posicionar Ordino com a destinació de turisme de natura, familiar i d’esports. D’aquesta manera, tal com va apuntar el gerent de Pas Grau Internacional (PGI), Enric Martínez, es volen “aprofitar els recursos existents” implicant tots els actors, amb la voluntat que la parròquia esdevingui “una destinació tot l’any”. Per fer-ho visible es crearà una pàgina web on es disposarà de tota la informació necessària.

Amb tot plegat, i tenint en compte que “la pandèmia fa que no puguem tenir un pla B en tenir un futur incert”, Mortés va exposar que el primer pas és demostrar als visitants que “Ordino, com també el conjunt del país, és Covid ready”, va expressar el conseller de Turisme, Esports i Dinamització, Jordi Serracanta. I va afegir que, a banda dels protocols que pugui establir el ministeri de Salut, es mirarà de donar encara més elements perquè els visitants se sentin “segurs”.

El cònsol va indicar que el nou pla estratègic ha comptat amb el suport de la taula de dinamització, amb els agents implicats relacionats amb el turisme, com l’hostaleria o les pistes d’esquí.

tracking