Igualtat

Govern treballa en un pla d'acció per lluitar contra el tràfic d'éssers humans

L'executiu ha aprovat l'informe GRETA sobre la implementació del Conveni del Consell d'Europa

El nombre total de funcionaris del Govern ha crescut un 10% des del 2008ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va aprovar en la darrera sessió del consell de ministres l'informe per donar resposta a les recomanacions del segon cicle de control de la implementació del Conveni del Consell d'Europa sobre la lluita contra el tràfic d'éssers humans. El document respon a les consideracions del Grup d'Experts en Acció contra el Tràfic d'éssers humans (GRETA) que va emetre en la seva 34a reunió plenària del 2019.

Entre les mesures projectes del Govern per ajustar-se a les recomanacions del GRETA destaca la creació d'una taula de treball per a l'elaboració d'un Pla Nacional d'Acció per la lluita contra el tràfic d'éssers humans i la protecció de les víctimes, així com el seu posterior seguiment. De manera paral·lela, durant l'any passat es va realitzar la formació dirigida als professionals, i de sensibilització a la població. A més, el 30 de juliol, el Dia Mundial en aquesta matèria, l'àrea de Polítiques d'Igualtat va organitzar una acció informativa adreçada a la població i una formació dirigida als professionals de la xarxa de suport a les víctimes del tràfic d'éssers humans.

A causa de la pandèmia, no s'ha pogut realitzar cap activitat presencial en el marc de la jornada aquest any, però es va fer difusió d'un tríptic que informava del tràfic d'éssers humans, donava consells preventius i informació del Servei d'Atenció a Víctimes.

tracking