comuns

Escaldes aprova una ajuda de fins a 150 euros al mes per als afectats pel coronavirus

Se’n podran beneficiar treballadors de baixa o confinats i els que estiguin en ERTO

Escaldes aprova una ajuda de fins a 150 euros al mes per als afectats pel coronavirusDolors Moreno

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú escaldenc va validar ahir amb els vots de la majoria i l’abstenció dels tres consellers de l’oposició la creació del departament d’Acció Social i el reglament d’ajuts dirigit a les persones que tinguin dificultats. Una normativa que es diferencia en cinc blocs d’ajuts: els de caràcter general per a les llars en situació de vulnerabilitat, els dirigits a persones amb discapacitat i gent gran, els dedicats a famílies amb fills, els pensats per al jovent i, finalment, els destinats a persones que es vegin afectades per la pandèmia. En aquest darrer cas seran d’un màxim de 150 euros mensuals i se’n podran beneficiar treballadors de baixa o confinats pel virus i aquells que estiguin en situació d’ERTO.

El programa de prestacions, dotat amb un milió d’euros, inclou ajuts puntuals i mensuals i conceptes que ja recullen les prestacions del Govern com ara contribuir a sufragar el lloguer o la manutenció, o el material i el transport escolar. La cònsol major, Rosa Gili, va defensar que el pla neix després de “copsar les necessitats de la gent” que la pandèmia ha aguditzat, que pot ser complementari a les prestacions de l’executiu i que està basat en el “rigor”. I és que la discussió entre majoria i oposició es va centrar en les mancances que la minoria troba respecte als requisits per accedir a un ajut i que, van lamentar, podrien donar lloc a abusos. En aquest sentit, Miquel Aleix va apuntar que amb la voluntat de ser àgils en l’aprovació “potser han estat poc exigents però s’ha de ser exigent perquè s’estan distribuint diners públics”. Gili va replicar que “no hi ha cap intenció de donar ajudes que no siguin necessàries” i que es farà un estudi individualitzat de cada sol·licitant basat en els seus ingressos i despeses fixos i que també tindrà en compte el patrimoni personal abans d’atorgar les prestacions. La normativa també preveu mecanismes per forçar el retorn dels diners si es detecten irregularitats.

ELS AJUTS

S’ajudarà llars en situació de precarietat a sufragar el lloguer amb un màxim de 200 euros mensuals o l’alimentació amb la mateixa quantia.

Es contribuirà amb un ajut puntual de fins a 500 euros a pagar una despesa sobrevinguda com la necessitat de canviar una nevera espatllada.

També s’ajudarà amb fins a 500 euros a fer adaptacions a la llar per a persones amb mobilitat reduïda i amb 100 euros mensuals els padrins que necessiten ajuda al domicili.

S’atorgaran fins a 50 euros mensuals per pagar reforç escolar, 150 euros per a material educatiu o 12 euros per hora per sufragar les llars o guardes d’infants dels més petits.

Els joves que vulguin emancipar-se podran obtenir un ajut puntual de fins a 500 euros.

El programa també preveu exoneracions de taxes i tributs.

tracking