Pandèmia mundial

Tres sanitaris i onze padrins contagiats a El Cedre

La planta Covid del centre sociosanitari està al límit per l'augment de casos entre els interns de les residències

Nous positius a El Cedre i a l'àrea de Salut MentalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de casos a El Cedre augmenta. La residència de Santa Coloma, segons ha pogut saber el Diari, compta amb tres professionals sanitaris contagiats pel virus i onze padrins amb coronavirus i a la planta Covid del centre sociosanitari s'han hagut d'habilitar més llits perquè comença a estar al limit, ja que compta amb 16 residents ingressats. Aquestes dades són deu casos més que els detallats pel ministeri de Salut aquesta tarda, quan s'ha anunciat que hi havia un total de quatre contagis. Els afectats que ha informat el Govern són dues padrines i dues professionals, entre ells una treballadora social que va ser diagnosticada divendres en un cribratge i que no ha estat en contacte amb cap resident, segons ha informat el Govern. Els positius s'han localitzat a les plantes del centre sociosanitari que estan fora de l'àrea de geriatria habilitada per als padrins amb la Covid-19 i on restaven fins ahir sis interns de la residència Domus Salita d'Escaldes.

El ministeri ha assenyalat en un comunicat que es va fer la prova a les dues usuàries, de 74 i 99 anys, perquè presentaven febrícula i les dues han donat positiu, una ahir i una altra avui al matí. Les dues padrines han estat traslladades a la cinquena planta destinada a pacients Covid on ja hi ha vuit ingressats.

La detecció d'aquests casos ha fet que Salut comencés ahir a fer proves a tot el personal i als interns que han servit per identificar el contagi d'una auxiliar del centre sociosanitari. En els resultats obtinguts fins ara, ja que els tests han continuat avui, no hi ha cap altre afectat. La hipòtesi de l'origen del brot apunta a un empleat que dona serveis puntualment als residents. La treballadora social contagiada estava cobrint la baixa d'una altra que ja havia patit la malaltia.

El diagnòstic dels quatre positius a El Cedre significa que el virus ha tornat a entrar a la residència després de la gran quantitat d'infeccions que es van registrar en la primera fase de la pandèmia i que van acabar causant la defunció de diversos residents. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha defensat en totes les compareixences públiques i davant els familiars dels interns que garantia que el virus no podia sortir de la planta Covid perquè estava totalment aïllada de la resta del centre i tant el personal com els accessos eren diferents. I ha insistit que si el SARS-CoV-2 entrava a les residències seria per la infecció del personal o d'algú que hi arribi de fora i per això precisament es van prohibir les visites de familiars, per minimitzar riscos. Govern remarca en el comunicat que "es descarta

que els nous positius puguin estar relacionats amb els pacients que fan l’aïllament" en la cinquena planta i reitera que els professionals i les entrades i sortides d'aquesta zona estan diferenciades de la resta de la residència.

L'a`rea Covid d'El Cedre té capacitat per a 22 persones i el consell de ministres va aprovar ahir un concurs per disposar d'establiments hotelers que es converteixen en allotjaments per a pacients amb el virus si es queda sense espai la residència de Santa Coloma.

Trasllat d'avis al centre sociosanitari El Cedre

tracking