TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Ordino confia amb la reserva de la Biosfera com a un dels eixos de dinamització

La corporació ha presentat una estratègia turística per als anys 2020-2025

Consell de comú a OrdinoM. P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d'Ordino ha presentat aquest matí el pla de dinamització turística de la parròquia pels anys 2020-2025. El cònsol major, Josep Àngel Mortés, confia en la candidatura de la reserva de la Biosfera de la Unesco com a un dels eixos principals per atraure turisme a la parròquia. Tot i que no serà fins al 28 d'octubre que l'organització mundial prendrà una decisió al respecte, Mortés ha indicat que "hem presentat un bon dossier i pensem que tenim moltes possibilitats que ens la donaran".

La corporació, però, treballa amb un total de cinc eixos principals que volen incentivar a un "turisme de natural, familiar i no massificat" segons ha indicat el cònsol. En aquest sentit, el gerent de Pas Grau Internacional (PGI), Enric Martínez, ha explicat que es crearà una nova marca nomenada "Riberamunt", per tal de potenciar al màxim els petits pobles "que queden per sobre del poble d'Ordino". Entre altres accions, hi ha la previsió que a principi d'any 2021 es posi en funcionament una nova pàgina web centrada en el turisme, per tal que "els usuaris puguin rebre informació de tota la nostra oferta".

Amb tot plegat, i tenint en compte que "la pandèmia fa que no puguem tenir un pla B en tenir un futur incert" ha exposat Mortés, el primer pas és demostrar als visitants que "Ordino, com també el conjunt del país, és Covid-Ready" ha exposat el conseller de Turisme, Esports i dinamització, Jordi Serracanta. En aquest sentit, el cònsol ha indicat que s'estan seguint tots els protocols que estableix el Govern i que "la setmana que ve podrem presentar un element que donarà seguretat a tots els interessats", tot i que no ha volgut avançar els detalls.

El nou pla estratègic ha comptat amb el suport de la taula de dinamització de la parròquia, on hi ha tots els agents implicats relacionats amb el turisme, com l'hostaleria, pistes d'esquí i comerciants.

tracking