pandèmia mundial

Escaldes ajudarà els que estiguin patint les conseqüències de la Covid

El comú destina un milió d’euros a prestacions sobre l’habitatge, l’alimentació i l’oci

Escaldes ajudarà els que estiguin patint les conseqüències de la CovidMartí Pons

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Escaldes destinarà un milió d’euros a ajudes socials per a aquelles persones que hagin vist alterada la seva economia o tinguin dificultats en el dia a dia arran de la Covid-19. La corporació posarà en funcionament a partir de la setmana vinent un nou departament d’Acció Social, l’ordinació del qual s’aprovarà aquesta tarda en sessió de comú, i també es preveu destinar fins a 600.000 euros en ajudes a les empreses de la parròquia, tot i que aquestes es preveuran en una altra ordinació més endavant.

La cònsol major, Rosa Gili, va explicar ahir en roda de premsa, juntament amb la consellera de Gent Gran, Infància i Recursos Humans, Magda Mata, que s’han volgut tenir en compte totes les particularitats i casuístiques de les famílies “per tal de poder arribar a aquells que ho necessitin”. Les principals ajudes aniran relacionades amb l’habitatge, l’alimentació, suport a la llar o bons per a material esportiu i cultural per als infants. Aquesta partida d’un milió d’euros surt de la bossa de 2,5 milions que es van reservar al pressupost per fer front a les necessitats de la pandèmia.

Per posar en marxa la iniciativa, a partir de dijous vinent hi haurà disponible un punt d’informació a Tràmits del comú perquè les persones que ho necessitin puguin obtenir la informació necessària. La consellera de Gent Gran va informar que s’ha format una persona de Tràmits per fer aquesta atenció i també que s’ha decidit contractar una treballadora social, ja que fins ara el comú no en tenia. Mata també va manifestar que la voluntat és que el procediment per poder obtenir una d’aquestes ajudes sigui “àgil i ràpid” i que no cal un mínim temps censat a la parròquia per poder beneficiar-se’n. Tot i que s’han establert uns topalls màxims, s’analitzaran els casos de manera individualitzada i per atorgar-les es tindran en compte barems com ara els ingressos, les despeses i el que li queda a la família per passar el mes.

tracking