pandèmia mundial

El PS critica que el Govern s'està separant de la societat civil per fer front a la pandèmia

Jordi Font lamenta la poca informació que rep de l'executiu tot i ser president de la comissió legislativa de Sanitat

El conseller general del PS, Jordi FontConsell General/Eduard Comellas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller general socialdemòcrata, Jordi Font, assegura que el partit es mostra preocupat davant el posicionament del Govern, “cada vegada més separat de la societat civil i de les institucions polítiques”. Font, com a president de la comissió legislativa de Sanitat, assegura que l’executiu no els informa de la presa de decisions i que “m’entero igual que qualsevol altre ciutadà de peu”. A més, al·lega que s’ha fet una única reunió de la comissió “quan hauria de ser la més activa en aquests moments de pandèmia”. De fet, assegura que s’ha creat una comissió “extraoficial” amb tots els membres implicats dels diferents grups parlamentaris “per tal d’agilitzar les trobades si és necessari” però que tot i això “no ens han sol·licitat des de fa un temps, tenint en compte les darreres preses de decisions”.

Amb tot plegat, Font recorda a l’executiu que “la pandèmia és un problema d’Estat i no del Govern”. Així, manifesta que “la gent té ganes de ser partíceps i hem de ser tots actors del problema”. En aquest sentit, apunta, per exemple, que amb el tancament de bars i restaurants, li consta que no s’ha parlat amb cap responsable del sector. “Sabem que aquestes decisions no plouen mai al gust de tothom, però si hi haguessin participat hagués estat més fàcil adoptar solucions”.

El conseller ho atribueix a la “falta de personalitat” que té el Govern. “Aquesta gent que està governant no té personalitat pròpia ni estructura política”. I ha afegit que “no estan acostumatrs a parlar amb els seves filials” i que l’únic que fan “és autocorrelar-se i blindar-se” en compte “d’obrir-se i compartir la problemàtica”.

tracking