Presó per l'estafador alemany que volia construir un parc eòlic a Andorra

L’empresari Holt va constituïr la seva societat al Principat l’any 2017 i pretenia elevar una infraestructura a 2.700 metres que cobrís una quarta part de les necessitats energètiques del país

Dos anys i sis mesos de presó per l'estafador alemany que volia construir un parc eòlic a AndorraCarmen Jaspersen

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’empresari alemany, Hendrik Holt, d’uns 30 anys d’edat i amb residència passiva a Andorra, va ser ahir condemnat a dos anys i sis mesos de presó pel Tribunal de Meppen per un delicte de frau econòmic. Segons publiquen diversos mitjans digitals d’Alemanya, el processat hauria estafat grans companyies energètiques d’arreu d’Europa mitjançant documents falsificats que prometien la construcció d’una trentena de parcs eòlics, un dels quals es va projectar l’any 2017 al Principat. Segons la fiscalia d’Osnabrück, el volum del frau ascendiria per sobre dels 10 milions d’euros si entre les víctimes d’aquests negocis figuren el grup txec CEZ, la companyia escocesa SSE o la multinacional italiana Enel.

Concretament, en referència als terrenys en Andorra, Holt va assegurar que mitjançant la construcció d’aquest parc eòlic, amb unes turbines que estarien situades a 2.700 metres d’altura, es podrien cobrir una quarta part de les necessitats energètiques del Principat gràcies a la producció anual de 60 milions de kilowatts per hora. Així mateix, es remarcava també la infraestructura havia de ser edificat en una zona allunyada dels turistes i de difícil accés pels excursionistes. A més, el projecte també incloïa un emmagatzematge de bateries elèctriques per quan les condicions meteorològiques fossin adverses. De fet, la vinculació de Holt amb Andorra tampoc s’acaba aquí, ja que el seu grup empresarial, conegut com a Holt Holding, hauria estat constituït com una societat anònima al país també a l’any 2017, amb sucursals a França, Holanda, Portugal i el Líban.

Holt va ser detingut el passat 17 d’abril a la seva suite d’un luxós hotel de Berlín en una operació conjunta que va involucrar a cinc estats federals d’Alemanya. En el moment de l’arrest, la policia va confiscar prop de 50.000 euros, al voltant de 10.000 dòlars, més de 200 joies i un Mercedes AMG d’alta gamma. Des de llavors, l’empresari alemany ha romàs en presó preventiva. El seu soci d’operacions que s’encarregava de treballar a l’ombra, Heinz Luchterhand, un exbancari alemany de 63 anys, va ser detingut al Líban, el passat 12 de juny, i extradit posteriorment a Alemanya per passar disposició judicial.

tracking