pandèmia mundial

Toc de queda a França

El president de la República, Emmanuel Macron, ha anunciat que a partir de dissabte a la capital i a diverses regions no es podrà sortir entre les 21 hores i les 6 del matí

Toc de queda a França

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

França declararà un toc de queda a les regions més afectades per la pandèmia com són Ile-de-France, Tolouse, Montpellier, Lille, Lyon, Rouen, Grenoble, Saint Etienne i Aix-Marseille. Així ho ha fet saber aquest vespre el president de la República i Copríncep francès, Emmanuel Macron, durant una entrevista televisada on ha explicat que la mesura s'aplicarà a partir del pròxim dissabte, 17 d'octubre. El toc de queda s'haurà de complir entre les 21 hores i les 6 del matí durant un mínim de quatre setmanes i té com a objectiu reduir els contagis sense afectar a l'activitat quotidiana de la ciutadania, fet pel qual s'ha establert un horari que permeti anar a les escoles, a les universitats i a treballar. Les persones que hagin de sortirdesprésde les 21 hores per motius laborals o per emergències sanitàries tindran una autorització especial i les que siguin enxampades saltant-se aquesta restricció s'enfrontaran a multes de 135 euros i de 1.100 euros en cas de ser reincident.

Macronha especificat que els desplaçaments entre les regions no es reduiran, que el transport públicseguiràen funcionament i ha recomanat a les empreses quepotenciïnel teletreball entre dos i tres dies a la setmana. El president de la República també ha afirmat que la situació és "preocupant" però que "no hem perdut el control de la pandèmia" i que demà el primer ministre, Jean Castex, oferirà una roda de premsa especial per explicar en detall les mesures adoptades, que "són proporcionals vist el risc que veiem".

tracking