Escaldes destinarà un milió d'euros a persones amb dificultats econòmiques per la Covid

La bossa d'ajuts sorgeix dels 2,5 milions d'euros aprovats en el pressupost fer front a la crisi sanitària

Rosa GiliM. P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La corporació escaldenca aprovarà demà en sessió de comú l'Ordinació de creació del Departament d'Acció social i prestacions socials de fins a un milió d'euros per ajudar a aquelles persones que tinguin dificultats econòmiques. La cònsol major, Rosa Gili, ha explicat aquest matí en roda de premsa que la bossa d'ajuts sorgeix dels 2,5 milions d'euros aprovats en el pressupostferfront a la crisi de la Covid-19. D'aquests, gairebé 600.000 euros aniran destinats a una segona ordinació que ajudaran a les empreses i el milió restant a Govern.

La cònsol ha incidit que ara mateix desconeixen quin abast tindrà aquestes prestacions, "ja que hi ha una manca de dades sobre les necessitats que hi ha". Tot i això, la consellera de Gent Gran, Infància iRRHH, Magda Mata, ha informat que les ajudes, malgrat que tinguin un topall per a cadascuna de les necessitats, aquestes es valorarà cada casuística, segons el nombre de familiars, el tipus d'habitatge, "per tal que tothom pugui tenir una vida digna". També la cònsol ha remarcat que aquestes poden ser complementàries a les prestacions del Govern, tot i que es valorarà quina aportacióeconòmicarep, i que "no és necessari que hi hagi un mínim de temps queles personesestigui censada a la parròquia". Les noves ajudes es podran sol·licitar a partir del pròxim dijous, 22 d'octubre, un cop hagin sortit publicades al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA) i s'instaurarà un punt d'informació al departament de tràmits per tal de facilitar la gestió de les prestacions. A més, la consellera ha explicat que s'ha decidit incorporar una treballadora social, que fins ara la corporació no hi comptava, tot i que el seu salari "es desvincula dels 2,5 milions d'euros" segons ha matisat la cònsol.

A grans trets, Mata ha explicat que hi haurà ajudes destinades a infants relacionades amb el material i reforç escolar, com també amb bons per accedir a les activitats culturals i esportives. Pel que fa als joves, aquestes tindran a veure amb l'emancipació, tenint en compte la problemàtica de l'habitatge i pels adults en general, bons alimentaris que es podran bescanviar als comerços de la parròquia. "Volem beneficiar per una banda al qui rep l'ajut, com també al petit comerç local" ha declarat la consellera. També pel que fa a la gent gran, tenint en compte un estudi de seguiment que han fet des de la corporació, han detectat que "més enllà de l'atenció a la llar, també hi hauria d'haver algú que els ajudi amb la neteja en alguns casos".

tracking