x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Salut anuncia 195 positius

La xifra d'afectats des del principi de la pandèmia s'enfila a 3.190 persones
Professionals sanitaris en un passadís de l'hospital.

Les seqüeles de la Covid-19

Professionals sanitaris en un passadís de l'hospital.

SFGA / C. Esteve
Actualitzada 14/10/2020 a les 18:31
Andorra supera ja els tres milers de contagiats per la Covid-19 amb els 195 casos detectats des de dilluns, segons ha informat el ministre de Salut. La xifra de malalts actius es situa en 1.120, 110 més dels que hi havia fa dos dies, i la d'infectats que s'han recuperat sobrepassa els dos milers de persones amb 83 nous respecte l'última actualització. Un total de 2.333 afectats corresponen a la segona onada de l'epidèmia i les defuncions se situen en 59 com ahir.

Joan Martínez Benazet ha assenyalat que es constata una reducció progressiva de la pressió sanitària perquè un pacient menys a l'hospital, amb 19 en total, i un resident menys a l'àrea Covid d'El Cedre on resten 6 padrins de Salita. La variació més important al centre hospitalari és un nou ingrés a l'UCI on hi ha 6 malalts de coronavirus i tots ells estan intubats amb ventilació mecànica. El ministre ha insistit que la situació no és comparable amb l'ocupació que hi va haver a l'hospital en la primera onada de la pandèmia perquè es diagnostica molt abans la infecció i es tracta els pacients en fases menys avançades de la malaltia.

El ministre ha anunciat que la taxa de reproducció ha baixat a 1,1 des de l'1,46 que hi havia dilluns però que l'evolució s'ha de prendre amb cautela perquè dilluns una màquina de TMA es va aturar i hi pot haver proves que arribin amb més retard. I ha recordat que l'objectiu és baixar aquest indicador molt per sota d'1 per poder eliminar algunes de les restriccions a activitats econòmiques que hi ha vigents.

Una taxa "lletja"
El ministre ha recalcat que la incidència acumulada segueix una línia ascendent de la corba tot i que sembla que la tendència comença a canviar i que s'estabilitzi. I ha explicat que dilluns era de 1.260 contagis per 100.000 habitants que ha qualificat com "una taxa lletja, però busquem més que els demés i en trobem més i podem aïllar els afectats i això s'ha de ponderar".  Martínez Benazet ha remarcat que l'explicació d'aquestes dades i l'estratègia que se seguirà durant l'hivern s'està fent arribar des d'avui per via diplomàtica a tots els països europeus perquè es tingui en compte per a les restriccions del moviment de persones que es puguin decretar des de la UE.


El titular de Salut ha emfatitzat que la taxa de letalitat d'1,9 és de les més baixes d'Europa, que Andorra està fent 7.000 proves per 100.000 habitants i encapçala el rànquing europeu dels països que més test fan per davant de Luxemburg que en fa 5.000, Malta que està en 3.000 i lluny d'Espanya que se situa en 1.500 i de França que té un indicador de 1.200 proves. I ha reiterat que encara que hi hagi xifres que puguin revelar "que estem molt malament" no són comparables a les d'altres comunitats europees on amb una taxa de 1.260 "la pressió sanitària seria molt més elevada".


 
Etiquetes
  • #7 Matemàtiques
    (14/10/20 19:43)

    Amb 1.124 casos els darrers 14 dies i 77.627 habitants (darrer cens estadística finals d'abril publicat pel Dd'A), obtenim 1.576 casos / 100.000 habitants. Com feu els números a Govern?

    Respondre
  • #6 Joanot
    (14/10/20 19:37)

    Em pregunto per què a la pàgina oficia de la OMS a Andorra la dada de testos per 1000 habitants posa "Not testing data available" i per què posa com a Testing strategy.. opció 2 Anyone showing symptoms.. no quadra amb el que ens venen per aquí.. a mi em sembla que ho fem millor que les dades oficials de la OMS.. però igual estic enganyat.

    Respondre
  • #5 JB
    (14/10/20 18:56)

    Dibuix va dir..
    Aquest càlcul no és pot fer així, senzillament perquè els infectats que has detectat avui no els van infectar els que vas detectar fa 2 o 3 dies. El més probable és que es van infectar fa entre 5 i 7 dies. Per fer el càlcul correctament s'ha de fer mitjanes de varis dies i calcular-ho amb una ponderació que correspon al fet que tampoc detectes tots els casos. Les xifres que dona el ministre són pura fantasia i la prova és que no donen mai cap de les dades necessàries que permetrien fer els càlculs de manera independent. Si ens volen fer creure que la cosa va millor, que diguin que la taxa de reproducció està per sota de 1 i així dormirem tranquils tots.

    Respondre
  • #4 Dibuix
    (14/10/20 18:23)

    Tomas va dir..
    Ahir van fer un dibuix en clau d'humor que servia per per una idea.

    Per exemple, la darrera vegada 200 van contagiar a 300, pero ara 200 nomes contagiarien a 220, en el moment que la taxa estigui per sota de 1 la corba s'hauria d'aplanar i baixar, si no hi ha un augment de nou de la taxa.

    Respondre
  • #3 Tomas
    (14/10/20 17:56)

    Si hi ha mes casos positius com potser que la RHO continuï baixant??? Algú m'ho pot explicar si us plau?

    Respondre
  • #2 David
    (14/10/20 17:53)

    Feu realitat el teletreball de una vegada , que algu li expliqui al ministre Torres.

    Respondre
  • #1 Agustí
    (14/10/20 16:21)

    Aquest Senyor va ser vicepresident de Liberals d'Andorra. Assessor de que? si aquest senyor no te cap formació. No cal dir res mes. Felicito al Diari. Els ciutadans tenim dret a conèixer el destí del impostos que paguem.

    Respondre
7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts