Pandèmia mundial

Moren dos padrins amb coronavirus

Un dels difunts era un resident de Salita que estava ingressat a El Cedre i l'altre estava a l'hospital

Una ambulància a la porta d'El CedreFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un resident de Salita de 93 anys amb Covid que estava ingressat a El Cedre i un pacient hospitalitzat de 82 anys han mort en les últimes hores. Aquests òbits eleven a sis el total de la segona onada de la pandèmia i 59 les víctimes que s'han registrat a Andorra des del març per coronavirus.

El difunt ingressat a Salita patia diverses patologies i no ha pogut superar els efectes de la infecció del virus per la qual se l'havia traslladat a l'àrea de geriatria del centre sociosanitari de Santa Coloma. I el padrí de 82 anys estava ingressat al centre hospitalari per la infecció.

El nombre de pacients internats a l'hospital baixa fins a 20 amb la defunció d'avui, amb 15 malalts de Covid ingressats aplanta i cinc a la Unitat de Cures Intensives, tots ells intubats amb ventilació mecànica.

Set pacients a El Cedre

La residència Salita ha sumat avui la segona mort de padrins pel brot detectat al centre fa dues setmanes després de l'òbit d'un resident dijous passat, el mateix dia que es van detectar sis positius entre els interns. La defunció s'ha produït hores després de la millora d'un altre resident de Salita que va rebre l'alta ahir a la tarda i ha pogut tornar al centre escaldenc. La planta de l'àrea de geriatria habilitada a la residència de Santa Coloma per atendre la gent gran afectada per la Covid-19 es queda amb set pacients després de les cinc altes que es van donar dissabte.

Els primers trasllats de padrincs amb el virus de la segona onada es van fer el divendres 2 d'octubre quan es va detectar un brot en el cribratge a Salita amb 11 afectats, una desena de residents i un treballador, i nou dels interns van ser portats a El Cedre. El segon control per verificar si hi havia més casos va servir per diagnosticar sis positius més que van ingressar a l'àrea Covid de Santa Coloma dijous passat.

tracking