Pandèmia mundial

Gairebé 300 positius nous i més d'un miler de casos actius

La pressió sobre el sistema sanitari es manté estable i la RHO baixa fins a 1,46

Hospital Nostra Senyora de Meritxell

Hospital Nostra Senyora de MeritxellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Salut ha registrat un nou rècord de positius de coronavirus detectats en un cap de setmana amb els 299 que s'han diagnosticat des de divendres. Aquesta xifra ha situat el nombre total de persones que han contret la Covid-19 des de l'inici de la pandèmia en 2.995, mentre que els casos actius superen el miler, amb 1.010. En aquest sentit, cal recordar que en la primera onada del virus al Principat es van diagnosticar un total de 855 casos, per la qual cosa els actius actuals superen amb escreix el total de la passada primavera.

Per altra banda, des de divendres també s'han registrat 114 recuperacions que situen el total de recuperats des del març en 1.928. Per contra, amb les dues morts registrades el cap de setmana de dues dones, el nombre de defuncions de persones amb coronavirus al Principat s'ha situat en 57.

Malgrat l'important augment de casos en els darrers dies, la pressió sobre el sistema sanitari continua estable i la xifra de persones ingressades amb Covid-19 es manté com divendres en 26. Els casos més greus són cinc afectats que estan intubats amb ventilació mecànica a l'UCI i a planta hi ha 21 pacients.

La situació a El Cedre ha millorat amb les cinc altes de padrins que es van donar ahir i ara hi ha 9 residents positius de Salita ingressats a l'àrea geriàtrica del centre de Santa Coloma, tot i que s'espera donar una nova alta en les properes hores que situarien en sis les altes i en 8 els ingressats al Cedre.

Baixada de la RHO

La taxa de reproducció del virus (RHO) ha baixat fins a 1,46, quan divendres estava en 1,9. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha assenyalat que aquesta baixada s'explica perquè es diagnostiquen menys casos per dia. La setmana passada van superar el centenar de positius detectats per dia, mentre que aquests darrers dies s'ha vist reduïda aquesta xifra, i per tant també ha baixat la RHO. En el total de proves que es fan per dia, un 9% són positives.

Una altra de les dades que ha donat el ministre és la taxa de letalitat del virus. La d'Andorra és una de les més baixes d'Europa, amb 1,9, i només Àustria (1,52) i Noruega (1,78) tenen un percentatge de letalitat menor, mentre que la taxa d'Alemanya es troba en 3,02. Quant a la segona onada del virus, la taxa de letalitat a Andorra és de 0,2. El ministre ho atribuït una vegada més a la capacitat de fer proves de detecció per dia que té el Principat, que és el segon país del món que més en realitza a la setmana, amb 7.000 per cada 100.000 habitants.

tracking