reportatge

L'onada de la Temporada

La Jove Companyia Nacional inaugura avui una nova edició de la Temporada de Teatre amb l’obra ‘La tercera onada’ a l’auditori Claror a les set de la tarda.

L'onada de la TemporadaJOCAND

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No és fàcil enmig d’una pandèmia mundial iniciar projectes de certa envergadura. Però hi ha qui hi posa esforç i ganes i crea iniciatives com la Jove Companyia Nacional d’Andorra, que avui inaugura la 57a edició de la Temporada de Teatre amb La tercera onada a l’auditori Claror a les set de la tarda.

A l’escenari hi veurem set joves actors i actrius d’entre 16 i 21 anys acompanyats per l’actor Oriol Guillem. Al darrere, un equip de producció jove encapçalat per Irina Robles i Juanma Casero. Un conjunt que transportarà els assistents a una classe d’institut que es converteix en un experiment sobre la naturalesa de l’ésser humà i les facilitats per repetir errors històrics, com el nazisme, gairebé sense adonar-nos-en. Un relat pensat per a adolescents i adults. De fet, Casero assegura que la intenció és pensar en relats per a joves produïts per ells mateixos. Això sí, amb un nivell de professionalitat alt, ja que els intèrprets han estat escollits amb una prova d’accés i la gran majoria tenen vinculació amb les arts escèniques, o bé perquè les estudien o bé perquè han participat en altres produccions teatrals.

La Jove Companyia va estrenar l’obra el mes de setembre a la Massana amb tres funcions. Ara fa el salt a una sala més gran que, a més, durant la Temporada de Teatre acollirà artistes de renom com, per exemple, Àngels Gonyalons o Carmen Machi. Això comporta molta il·lusió però al mateix temps responsabilitat per encarar totes les hores d’assaig i de muntatge. I, enguany, amb un ingredient afegit: el coronavirus.

Els participants a la producció han hagut de prendre consciència de mantenir les normes de seguretat per tal que a l’escenari hi hagi les condicions òptimes. Si bé és cert que alguns assajos s’han fet amb la mascareta posada.

Avui, però, els podrem veure els rostres. En canvi, els públic assistent haurà de complir en tot moment amb l’ús de la protecció facial, gel hidroalcohòlic i també el distanciament entre localitats, tal com van explicar els organitzadors a la presentació. Serien 400 els espectadors en un context normal, però només 134 seran els afortunats.

Tot i això, el virus no els frena. De fet, ja estan pensant quina serà la pròxima producció per a aquests joves prometedors. El més important és que la companyia serveixi de pont per fer un salt al món professional amb una disciplina moltes vegades castigada per polítiques que no l’acaben de tenir en compte, però que és imprescindible.

tracking