x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Edictes

Queden sis aspirants per a les places de notari

Les proves es fan a la seu judicial.

Queden sis aspirants per a les places de notari

Les proves es fan a la seu judicial.

Actualitzada 08/10/2020 a les 07:04
Onze candidats van començar dilluns de la setmana passada el concurs-oposició per ocupar les dues noves places de notari convocades pel Govern i només sis han superat el tall i continuen en el procés. Es tracta dels exbatlles Jordi Junyer, Sònia Baixench i Jordi París, de la batlle en excedència Maria Àngels Moreno i dels advocats Josep Garcia i Mònica Mirabet. N’han quedat fora cinc més. No han superat aquesta primera fase de la convocatòria el batlle en exercici Xavier Colom, els advocats Margarida Marticella, Arjan Jethani i Carmen Perna, i l’exoficial de la notaria de Rosa Ferrándiz Alejandro Isanta.

El procés de selecció dels nous notaris va arrencar amb un primer examen en què ja van quedar fora dues de les aspirants, una per no complir els requisits per accedir a la plaça i l’altra perquè va decidir no presentar-se a la convocatòria. La primera prova abraçava tot el temari i els candidats van haver de desenvolupar tots els mateixos temes escollits aleatòriament d’entre les diferents especialitats: tres temes de dret civil, un de fiscal, dos de notarial, un d’administratiu i un de mercantil. L’oposició continuava dimarts passat al matí amb l’examen oral. La base de la prova consistia en vint temes preseleccionats per part del tribunal que els avalua dels quals cada candidat n’havia d’escollir un i exposar-lo davant dels examinadors després de tenir uns quants minuts per preparar-lo.

Ara els sis aspirants que continuen en el procés de selecció han d’enfrontar-se a la darrera prova dilluns vinent, dia 12. Es tracta d’un cas pràctic de notaris. Per fer-se amb una de les dues places a concurs també hauran de superar la prova psicotècnica i les que avaluaran els coneixements en les llengües francesa i espanyola. La previsió és que a principi de novembre ja s’hagin escollit els dos professionals amb millor puntuació, que seran els nous fedataris públics.

El tribunal de l’oposició de notaris el componen els juristes Juan-José López Burniol i Antoni López, el president de la Cambra de notaris, Joan Carles Rodríguez Miñana, el president del Tribunal Superior, Albert Andrés Pereira, la presidenta de la Batllia, Laura Rodríguez, i el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell.
Veure’n més
15
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts