La fiscal retira l'acusació contra dues treballadores de l'escola de Meritxell

Corts va jutjar ahir dues auxiliars sociosanitàries denunciades per altres companyes per haver maltractat dos menors

La fiscal retira l'acusació contra dues treballadores de l'escola de MeritxellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La fiscalia va retirar ahir l’acusació contra dues treballadores auxiliars de l’escola especialitzada de Nostra Senyora de Meritxell per haver maltractat de forma continuada dues persones vulnerables per la seva condició, al·legant que les declaracions realitzades durant la vista oral van desvirtuar els fets imputats. La nova seu de la Justícia va acollir ahir el litigi del cas, el qual es va centrar principalment en la denúncia de quatre companyes de feina que suposadament havien vist com les processades havien realitzat mala praxi amb els usuaris menors del centre durant les dues hores del servei d’extensió horària.

Segons van exposar davant el Tribunal de Corts dues de les quatre denunciants a la declaració, una de les acusades arrossegava un dels infants fins a la dutxa quan aquesta es posava nerviosa i l’amenaçava dient-li: “O calles o anem a la dutxa i la banyava amb la roba posada.” Sobre l’altra processada en la causa, va testimoniar que havia escoltat com l’auxiliar cridava a l’altre menor implicat en l’afer i semblava que li donés bufetades, ja que “se sentien palmades”. Tanmateix, després de les preguntes realitzades per les defenses de les acusades, la dona va declarar que no n’estava segura si el que havia vist i escoltat eren negligències i si eren considerades mala praxi. Quant a l’altra denunciant, va indicar que en veure com una companya arrossegava una usuària va avisar-la del mal comportament. D’altra banda, arran de l’interrogatori de les diferents parts, la testimoni va manifestar que no recorda el que va declarar sis anys enrere i va negar, al contrari de la declaració realitzada a la policia, que hagués vist una de les processades dutxar la usuària amb roba i aigua freda.

Al seu torn, les processades pel presumpte delicte van assegurar que les companyes de treball les havien denunciat a la direcció del centre d’educació per problemes personals i laborals entre les implicades. “Una va ser perquè jo vaig dir que havia tingut una relació íntima amb un cuidador de l’escola i això va provocar que el treballador i la seva parella se separessin. I les altres tres ens tenien ràbia, ja que se’ls acabava el contracte i es pensaven que havia estat perquè nosaltres ens havíem queixat d’elles”, va dir. A la vista oral també van acudir com a testimonis de la defensa diverses treballadores de Meritxell, els responsables del centre i les famílies dels usuaris implicats en l’afer, les quals van expressar que els fets no tenien credibilitat i elles mai havien vist cap mena de maltractament cap als usuaris.

Per la seva banda, des de l’escola de Meritxell van informar a través d’un comunicat que van actuar seguint els protocols cor­responents per tal de protegir els usuaris atesos. Així, van comentar que un cop rebuts els testimonis de mala praxi va procedir de manera immediata a fer la denúncia dels fets davant el cos de policia en representació de la junta rectora i d’acord amb el protocol d’actuació en casos d’infants en perill.

UNA TESTIMONI CLAU DE L'ACUSACIÓ, DESAPAREGUDA

Una de les testimonis que havia de comparèixer ahir davant el Tribunal de Corts i una de les denunciants que més pes donava a l’acusació de la fiscalia no es va presentar al judici i es troba desapareguda. Segons van explicar, en un principi la declarant va al·legar que no podia venir per un constipat, però el president del tribunal va considerar que no era una justificació i li va dir “que s’abrigués i vingués”. Llavors, van esbrinar que la dona havia mentit i van demanar a la policia que l’anés a buscar al seu domicili, on no la van trobar. Els agents del cos també la van cercar pels centres mèdics i urgències i van preguntar als veïns si l’havien vista.

tracking