Parròquies

Casal acusa la minoria de Canillo de “voler tornar trenta anys enrere”

El cònsol menor lamenta el vot negatiu de l’oposició, que refusa els consells telemàtics

Casal acusa la minoria de Canillo de “voler tornar trenta anys enrere”C. CANILLO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Sembla que vulguin tornar a trenta anys enrere i que, per exemple, els pagaments d’impostes també s’hagin de fer en efectiu i no es puguin fer via telemàtica.” D’aquesta manera es va expressar el cònsol menor canillenc, Marc Casal, en sessió de comú davant la negativa de la minoria pel que fa a la modificació de l’ordinació del funcionament dels comuns de l’any 2011 que preveu que les sessions es puguin fer en streaming.

La majoria, amb Francesc Camp al capdavant, considera que s’obren les portes al fet que “tothom hi pugui participar”, mentre que l’oposició, amb Albert Torres i Dolors Cabot, creu que “les sessions s’han de fer presencialment i si no es pot venir no s’hi participa, com s’ha fet sempre”. En aquest sentit, Camp va deixar clar que el nou articulat té a veure amb situacions “excepcionals com les actuals”, i que “no vol dir que s’agafi la dinàmica de fer totes les sessions en línia”. A més, el cònsol va matisar que encara que sigui via telemàtica, la nova mesura és bona perquè “es fomenta la participació i que un conseller pugui expressar la seva opinió”, inclosa la de la minoria.

Per contra, Torres va recriminar que hi haurà consellers que reincidiran diverses vegades de no ser-hi presents i que “sigui el cònsol qui decideixi qui pot fer-ho i qui no”, segons una clàusula de l’articulat. En aquest sentit, Camp va dir que hi ha un punt de la normativa que expressa tres casuístiques diferents per les quals un conseller pot faltar i que la potestat del cònsol “és en cas que no sigui per cap de les tres”.

També en la sessió es van aprovar un seguit de subvencions destinades a les associacions socioculturals per tal que puguin desenvolupar les seves activitats en un context de normalitat. El cònsol va explicar que l’aportació de l’any vinent podria ser inferior, però es compensaria amb els diners que ja tenen les associacions de la subvenció del 2020.

En roda de premsa Camp també va informar que s’ha acordat sotmetre a informació pública el projecte de la passarel·la tibetana a la Vall del Riu, i que un cop finalitzat el termini es “vol iniciar l’execució de l’obra”.

TURISME PROPER PER SALVAR LA TEMPORADA D'ESQUÍ

El cònsol major, ara també president d’Ski Andorra, confia en el turisme de proximitat per salvar la temporada d’hivern. Camp va explicar que s’està elaborant un pla estratègic per incentivar que els turistes propers vinguin al Principat. Quant als turistes més llunyans, sobretot anglesos i russos, Camp va matisar que suposa un 30% del pes de Grandvalira i que es vol compensar amb l’arribada de més espanyols i francesos. També va explicar que s’incrementaran els controls dels agents de circulació al centre de la parròquia, sobretot a l’hostaleria, seguint les indicacions que van sorgir de la reunió celebrada dimarts entre el Govern i les corporacions.

tracking