x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Pandèmia mundial

Vilarrubla referma la voluntat de mantenir els centres escolars oberts

S’eleven a 23 els pacients hospitalitzats i a l’UCI hi ha sis ingressats, quatre amb ventilació
Cribratge a l'escola d'Encamp

Cribratge a l'escola d'Encamp

Cribratge a l'escola d'Encamp

SFGA
Personal sanitari preparant una prova.

Crbratge a l'escola d'Encamp

Personal sanitari preparant una prova.

Fernando Galindo
Actualitzada 07/10/2020 a les 06:26
La ministra d’Educació i Ense­nyament Superior, Ester Vilarrubla, va refermar ahir durant les declaracions abans de la conferència de ministres d’Educació iberoamericans la voluntat del ministeri de mantenir les escoles obertes mentre Salut ho permeti. Així, va manifestar que la intenció és preservar el funcionament dels centres educatius i acollir al màxim els alumnes, “ja que som conscients que és molt important per a ells poder anar a l’escola i socialitzar en la mesura del possible”. En aquest sentit, Vilarrubla va posar en relleu que des del Govern s’està seguint l’evolució de pandèmia en l’àmbit de l’educació, i va exposar que malgrat que la situació epidemiològica sigui poc encoratjadora “hem de tirar endavant”.

Amb referència a l’inici del cribratge massiu al personal i alumnes de l’escola andorrana de segona ensenyança d’Encamp, la ministra va assenyalar que el ministeri ha desplaçat al centre el servei de salut escolar “perquè coneix molt bé els procediments dins de les escoles”. I va afirmar que ahir al migdia ja s’havia fet el cribratge a pràcticament la meitat del personal docent i els alumnes de l’escola encampadana, i que tant ella com el cap de Govern, Xavier Espot, “ens hi vam desplaçar ahir al matí per donar suport a l’equip directiu” i als docents “en uns moments difícils per a tots”, especialment a Encamp. La titular de cartera d’Educació també va manifestar que s’espera que avui ja s’acabi de fer el cribratge a tot el centre.

Cal recordar que el cribratge a l’escola afecta una setantena de professors i més de 250 alumnes, els que no es troben confinats al seu domicili del total de mig miler d’estudiants que té el centre. Unes 150 persones, entre alumnes de primer i segons curs i professors, ja es van sotmetre ahir al cribratge específic. Es preveu que la resta d’alumnes, les classes de tercer i quart curs, i docents puguin passar avui el cribratge.

Nous ingressos hospitalaris
El nombre de persones hospitalitzades per coronavirus ha augmentat amb dos nous ingressos al centre mèdic i dos pacients més amb virus a l’UCI durant el dia d’ahir, segons les dades actualitzades pel SAAS. D’aquesta manera, l’UCI té ingressats sis malalts, quatre dels quals amb ventilació mecànica.


La situació a la planta reservada per a afectats de coronavirus a l’hospital de Meritxell torna a ser com ahir, de 17 ingressats, i a l’àrea Covid d’El Cedre continuen nou padrins, els que van ser traslladats divendres des de la residència Salita, on es va detectar un brot amb onze afectats, un dels quals un treballador.


Ministeri d’educació

En el marc de la XXVII Conferència iberoamericana de ministres d’Educació, Vilarrubla va destacar que la voluntat de la reunió, que es va celebrar ahir de forma telemàtica, és compartir experiències sobre la gestió de la pandèmia i també sobre l’educació al llarg de la vida i el valor de la innovació i l’emprenedoria.
 
ENCAMP COMENÇA EL CRIBRATGE A LA PLAÇA DELS ARÍNSOLS
Encamp començarà avui el cribratge a la gent que ho desitgi a la plaça dels Arínsols. En tancar l’edició del Diari encara s’havia de determinar si començarà al matí o a la tarda, tenint en compte la difusió que s’ha de fer entre la ciutadania. La decisió de posar un stop lab a la parròquia encampadana arriba després que la metgessa en salut pública del ministeri Mireia Garcia destaqués que és la població on hi ha més incidència de la malaltia i que el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, anunciés la mesura divendres passat durant l’actualització sanitària. La cònsol major, Laura Mas, va reconèixer que d’aquesta manera s’evitarà que hi pugui haver desplaçaments innecessaris a la capital per poder-se fer una prova TMA.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts