Parròquies

Canillo podrà fer les sessions de comú per 'streaming' després de la Covid

La majoria aprova un canvi en el reglament de com funcionar, amb l’oposició en contra

Canillo podrà fer les sessions de comú per 'streaming' després de la CovidM. PONS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les sessions de comú de Canillo podran ser en streaming després de la pandèmia de la Covid-19. La majoria, encapçalada per Francesc Camp, té previst aprovar avui en sessió ordinària una modificació en l’ordinació d’organització i funcionament de les corporacions, aprovada el novembre del 2011.

El canvi en el reglament té a veure amb la incorporació d’un article en què s’explica com s’ha de procedir per dur a terme les sessions en línia. En termes generals, es preveu la possibilitat que a partir d’ara sigui el cònsol major l’encarregat de decidir si accepta o no que un conseller pugui participar en el comú amb aquest format en cas que no pugui ser-hi present. Camp tindrà la potestat de validar que una persona que no es trobi a la casa comuna i que no acabi de tenir una causa justificada més enllà de la feina o salut pugui igualment formar part de les sessions.

El nou articulat, a més, no es determina com una mesura urgent generada per la situació actual per així poder seguir amb les reunions en cas de confinament, sinó que quedaria fixada de manera permanent.

Una decisió de la majoria que genera desacord i malestar entre els consellers de l’oposició, amb Albert Torres i Dolors Cabot, d’Objectiu Comú, i que avui votaran en contra. La minoria no acaba d’entendre la necessitat d’aprovar aquest reglament més enllà de la pandèmia. Asseguren que és una falta de respecte per la parròquia que, tenint en compte que hi ha una sessió mensual, aquesta es pugui arribar a fer sense ser-hi present. Tot i això, comprenen que hi pugui haver situacions excepcionals que excusin un dels càrrecs. A més a més, mostren confusió pel fet que sense que el Govern no hagi decretat la necessitat de fer-ho en línia, la sessió d’avui ja es faci per streaming. Valoren que en la mesura que es pugui s’ha de dur a terme presencialment per no discriminar aquells sectors que no poden teletreballar.

També la minoria considera que hi ha hagut una manca de “sensibilitat” pel que fa al reglament del 2011, que va ser consensuat amb totes les corporacions del Principat, i que ara el cònsol ha pres la decisió de canviar sense consulta prèvia.

Una de les reflexions que es fan des d’Objectiu Comú i que volen traslladar a la majoria és que podent estar presents als consells es pot generar debat més enllà d’una pantalla, i que el contacte “humà i social” suposa un acostament entre les dues parts, malgrat que hi hagi un distanciament. També al·leguen que hi hauria d’haver una millora en el sistema tecnològic que s’utilitza, ja que només permet veure dues persones al mateix temps i sembla “que es parli amb una paret algun cop”.

BASES PER AJUTS SOCIOCULTURALS

En la sessió s’aprovaran les bases per a l’atorgament de subvencions de caràcter sociocultural, esportiu, benèfic i de lleure. La minoria diu que ningú els ha informat de res i desconeixen per què s’aproven aquestes subvencions ara. Posen en qüestió que hi ha hagut algun club que se n’ha quedat sense i que ara busquen solucionar-ho.

tracking