x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Canillo

Camp confia amb el turisme de proximitat per salvar la temporada d'esquí

El cònsol major ha explicat que un 30% del pes de Grandvalira són turistes de països com Regne Unit o Rússia
Actualitzada 07/10/2020 a les 17:48
El cònsol major de Canillo i nou president d'Ski Andorra, Francesc Camp, confia amb el turisme de proximitat per salvar la temporada d'esquí marcada per la pandèmia de la Covid-19. El cònsol ha explicat en roda de premsa posterior a la sessió de comú, que s'està treballant per mantenir les garanties de seguretat a Grandvalira, com també a la parròquia. A més, ha incidit que s'està elaborant un pla estratègic per incentivar que els turistes propers, sobretot de Catalunya i França, escullin el Principat com a destinació per la temporada. Pel que fa als turistes més llunyans, sobretot anglesos i russos, dels quals Camp ha indicat que suposa un 30% del pes de Grandvalira, ha al·legat que un dels punts que s'hauria de valorar és aixecar la quarantena pels britànics "perquè facilitaria la seva arribada". Tot i això, en cap cas ha parlat de rebaixar els protocols sanitaris.

Pel que fa als controls dels agents de circulació al centre de la parròquia, després de la reunió celebrada ahir entre el Govern i les corporacions, Camp ha informat que incidiran més sobretot als locals relacionats amb l'hostaleria, ja que l'executiu considera que és un dels principals focus de contagi. Si bé els agents no tenen la capacitat per sancionar, aquests s'han distribuït en grups de dos i, en cas que ho considerin oportú, advertiran als propietaris dels locals si hi ha un incompliment dels protocols, i en cas de reincidència s'avisarà a la policia.

Tot i això, la majoria comunal es mostra optimista per la temporada d'hivern i de cara l'any vinent. De fet, en sessió ordinària, s'han aprovat un seguit de subvencions destinades a les associacions socioculturals de Canillo per tal que puguin desenvolupar les seves activitats en un context de normalitat. El cònsol ha explicat que malgrat que encara està per determinar la quantia, la intenció de cara el 2021 és que faci segons què cada entitat s'ha pogut gastar dels ajuts d'enguany. Així, l'aportació de l'any vinent podria ser inferior, però es compensaria amb els diners que ja compten les associacions de la subvenció del 2020. El termini de presentació de les sol·licituds és fins a les 15 hores del dia 30 de novembre i es pot fer al servei de Tràmits del comú de Canillo.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts