Mobilitat

El Govern instal·la tres radars que no multaran al nou vial de Sant Julià

Els dispositius tenen un sentit pedagògic després de gairebé 700 infraccions durant l’estiu

Més vendes de motos per les restriccions al busFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alta velocitat dels vehicles al nou vial de Sant Julià de Lòria ha provocat que el Govern hagi instal·lat tres radars pedagògics. Aquests són els primers del Principat i arriben després de la preocupació del comú lauredià pels excessos que hi ha a la zona. El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, va explicar ahir en roda de premsa que un radar mòbil ha registrat gairebé 700 infraccions al límit de velocitat a la zona en només dos mesos i mig durant l’estiu.

Els nous dispositius són “uns radars que van amb làser i que detecten la velocitat a 250 metres de distància”, va explicar Torres. Aquests, un cop se supera en 10 quilòmetres per hora la velocitat permesa, ho indiquen en un panell. Es posen de color vermell si se supera la velocitat i de verd si hi ha un compliment. Tot i això, el ministre va destacar que no tenen una finalitat coercitiva, sinó que com bé indica el seu nom “són pedagògics i no multaran. El que es vol és informar la gent de la velocitat a la qual està circulant. En cap cas l’objectiu és recaptatori”. Torres també va explicar que hi ha avisos que indiquen que hi ha controls freqüents, i que no es deixaran de fer, per veure si “amb aquestes mesures la gent redueix la velocitat en aquesta zona”.

Dels tres radars, un s’ha situat a la nova desviació;

un a l’avinguda Francesc Cairat per als vehicles que van en sentit nord, i un tercer davant de la universitat. El cost de cadascun és d’uns 2.000 euros. Per part de la corporació, la inversió ha estat aproximadament de 6.000 euros perquè s’ha reforçat la senyalització amb cartells horitzontals i verticals.

Per la seva banda, el cònsol major lauredià, Josep Majoral, que va ser present en la roda de premsa, va mostrar els dubtes respecte les accions que s’han fet amb el vial i el doble carril. “Soc reticent però no deixo de donar un vot de confiança”, va expressar Majoral. I va afegir que aquest cap de setmana, coincidint amb el pont del 12 d’octubre a Espa­nya, “servirà per prendre el pols i veure com funciona el nou tram”.

Pel que fa a les mesures per reduir la velocitat, el cònsol major va recordar que en una reunió de poble la ciutadania els havia reclamat que hi hagués mesures per la inseguretat que hi havia a la zona. En aquest sentit, Majoral va agrair a la taula de Mobilitat les mesures preses i va recalcar que si amb aquestes no és suficient “no pararem de continuar insistint amb més mesures que puguin garantir la seguretat de tots els lauredians”.

Més vendes de motos per les restriccions al bus

tracking