Pandèmia mundial

El Centre de Congressos acollirà el teatre

Els aforaments per a cada obra de la Temporada els marcarà l’evolució de la pandèmia

El Centre de Congressos acollirà el teatreFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre de Congressos de la capital acollirà per primera vegada la Temporada de Teatre per poder garantir les mesures de seguretat establertes pel Govern. Els aforaments aniran en funció de com evolucioni la pandèmia, un fet que provoca dificultats als organitzadors a l’hora de decidir el nombre de localitats permeses per a cada espectacle. El mateix passa amb l’auditori Claror de Sant Julià, si bé la corporació ha mantingut el lloc habitual. La primera representació es veurà dissabte amb l’obra La Tercera Onada, a càrrec de la Jove Companyia Nacional d’Andorra.

La Temporada d’enguany, que arriba a la seva 57a edició, serà atípica com tota l’oferta cultural del país. Segons ha pogut saber el Diari, la seva presentació no arriba fins ara tenint en compte les mesures urgents per fer front al coronavirus. La idea inicial de les dues corporacions té a veure amb vendre localitats amb nuclis de convivència (estaríem parlant d’entre dues i quatre persones), i als voltants deixar un perímetre de marge. D’aquesta manera, un únic grup no comptaria amb ningú davant ni darrere seu, i als laterals hi hauria una distància mínima d’1,5 metres. És per això que la capital ha volgut prescindir del Teatre Comunal, ja que el Centre de Congressos té una capacitat de fins a 900 persones. Al Claror en són 400. Aquests protocols s’han enviat al ministeri de Salut, que és el responsable de determinar si pot seguir endavant amb el previst o no. Per tant, a hores d’ara no es pot parlar de reduccions del cinquanta o el setanta-cinc per cent, perquè, entre altres, hi té a veure la capacitat de cada recinte.

El que sí que és clar és que, com en d’altres països, els espectadors hauran de fer ús de la mascareta en tot moment, com també l’ús de gel hidroalcohòlic als accessos.

Amb tot plegat, les corporacions no han volgut abaixar el llistó i avui es presenta una cartellera per a gustos i públics diferents. Fins i tot hi ha alguna de les obres que s’havien de representar aquesta primavera passada, que es mantenen en cartellera. En aquest cas l’escollida és La dona del 600, de Pere Riera, que es podrà veure dijous, 15 d’octubre, al Claror amb artistes reconeguts com Àngels Gonyalons i Mercè Sampietro.Els dies 22 i 23 d'octubre es podrà veure l'obra 'Caixa o Faixa' a càrrec de Líquid Dansa, un espectacle que tracta d'una capsa on es poden guardar molts objectes, fins i tot un tresor. Al Centre de Congressos, un dels espectacle que es podrà veure serà T’estimo si he begut, a càrrec de Dagoll Dagom, T de Teatre i La Brutal, escrita per l’escriptora i periodista catalana Empar Moliner. En aquest cas la funció serà el 5 de novembre.Al Claror, el 22 de novembre es podrà veure la representació de 'Prostitución' interpretada per Carmen Machi, Nathalie Poza i Carolina Yuste. L'obra tracta de la mercantilització de l'ésser humà i la indústria al voltant de la venda de sexe.

La Temporada, com és habitual, finalitzarà amb la representació d’Els Pastorets lauredians. Les actuacions seran el 26 i 27 de desembre. L’última funció serà el 3 de gener del 2021.

ESPECTACLES

-La Temporada s’estrenarà dissabte vinent amb l’obra La Tercera Onada, a càrrec de la Jove Companyia Nacional d’Andorra a l’auditori Claror. La funció es va veure per primera vegada al Teatre de les Fontetes de la Massana el 12 de setembre passat.

-‘La dona del 600’ s’interpretarà al Claror el 15 d’octubre. L’espectacle estava previst per a l’anterior Temporada, però va haver de ser cancel·lada arran de la pandèmia. Alguns dels artistes són les conegudes Àngels Gonyalons i Mercè Sampietro.

-Líquid Dansa presenta 'Caixa o faixa' els dies 22 i 23 d'octubre, un espectavle sobre els misteris d'una capsa.

-Dagoll Dagom, La Brutal i T de Teatre presenten l’obra T’estimo si he begut de l’escriptora i periodista catalana Empar Moliner. S’interpretarà al Centre de Congressos de la capital el 5 de novembre.

- Actrius com Carmen Machi, Nathalie Poza i Carolina Yuste interpretaran el 22 de novembre l'obra 'Prostitución' a l'Auditori Claror, on es tracta la mercantilització de l'ésser humà i la indústria al voltant de la venda de sexe.

-‘Els Pastorets’ de Sant Julià tancaran la Temporada el 26 i 27 de desembre vinent. La darrera actuació de la tradicional representació teatral serà el pròxim 3 de gener.

tracking