Meteorologia

La neu irromp en dates que no són habituals

La borrasca Alex deixa acumulacions de fins a catorze centímetres a Sorteny i les primeres gelades a la Cortinada

La neu irromp en dates que no són habitualsVALLNORD PAL ARINSAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La borrasca Alex deixa aquest cap de setmana una imatge poc habitual el mes d’octubre. La neu irromp al nord del país amb acumulacions de fins a 14 centímetres a Sorteny o 11 centímetres les Fonts d’Arinsal. El Servei Meteorològic, a més, va informar ahir a través de xarxes socials de la primera gelada. En aquest cas va ser a la zona de la Cortinada la nit de divendres, un mes abans respecte al 2019, que no va ser fins al 6 de novembre.

La neu es va deixar veure abans d’ahir fins als 1.641 metres d’altitud a Ransol amb un centímetre d’acumulació. Malgrat que el gruix no fos destacable, el servei va explicar que des de l’any 2010 no es produïa una nevada en aquella zona durant l’octubre. Aquell any ho va fer el dia 31. I des del 1992 no s’havia registrat una nevada durant els cinc primers dies del mes.

Pel que fa a les carreteres, el servei de Mobilitat va informar el Diari que en la jornada d’ahir no s’havien registrat incidències a la xarxa viària, més enllà de cues habituals de cap de setmana a la frontera del riu Runer. Per contra, a la frontera francoandorrana no hi va haver pràcticament circulació de vehicles.

També des del cos de Bombers van relatar que les carreteres estaven en correctes condicions per a la circulació, malgrat la neu als seu voltants i la boira durant el matí a les zones més altes del Principat. Quant als equipaments es va alertar de l’ús de cadenes per passar el Port d’Envalira, tot i que l’avís es va retirar a mig matí. Tampoc els agents van registrar incidències relacionades amb les precipitacions.

Seguint la previsió meteorològica, al llarg del dia d’avui es preveuen nevades a cotes a partir dels 1.900 metres i deixarà fins a cinc centímetres a partir dels 2.100 metres. Pel que fa a les temperatures, les màximes seran de 12 graus a la capital i 0 graus al Pas de la Casa. També es preveu vent feble de nord-oest i moderat en alçada de nord-oest.

De cara a demà, la situació meteorològica anirà millorant lleugerament i es podrà veure més presència del sol, sense precipitacions però encara amb inestabilitat que deixarà bandes de núvols. Les temperatures màximes seran de fins a 15 graus a Andorra la Vella; 10 graus a 1.500 metres, i cinc al Pas de la Casa.

Dimarts es preveu estar fora de la influència de la pertorbació i s’espera un dia assolellat amb temperatures de fins a 21 graus i amb mínimes de 8 graus.

tracking