La Cambra es nega a perdre el segell de qualitat que atorga als comerços

El Govern retira el pressupost de la iniciativa i l’entitat buscarà fórmules per seguir endavant

La Cambra es nega a perdre el segell de qualitat que atorga als comerçosF. GALINDO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis (CCIS) es nega a perdre el segell de Qualitat que atorga als comerços i a l’hostaleria que compleixen un conjunt de requisits que els reconeix amb aquest distintiu. La reacció apareix després que en el butlletí del Consell General, en resposta a la consellera general socialdemòcrata, Susanna Vela, el Govern indiqués que hagi decidit prescindir de la iniciativa inclosa en el Pla estratègic del turisme de compres de cara A l’any 2021.

El president de la Cambra, Miquel Armengol, va explicar al Diari que el label de qualitat “és una certificació que funciona i que ha tingut èxit entre els comerços”. A hores d’ara, segons el president de la CCIS, hi ha un total de nou entitats amb el segell des que es va impulsar a finals del 2019. Per poder-lo aconseguir, entre altres requisits, és necessari que el comerç compti amb una auditoria del local, tant interna com externa, i també la intervenció de diversos mistery shoppers (falsos clients) que fan la vigilància del correcte funcionament.

Amb tot plegat, Armengol, que va reiterar que no es tracta d’un adhesiu publicitari, va indicar que la voluntat de la Cambra és continuar amb la proposta. “El concepte el tenim molt clar i tenim demandes per atorgar nous segells”. A més, va assegurar que en cas que l’executiu finalment no vulgui continuar endavant, “buscarem fórmules per seguir perquè és important treballar per ajudar les empreses en aquest moment i dotar-les de qualitat”.

Per la seva banda, el ministre d’Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va relatar que la decisió ve presa arran de la pandèmia de la Covid-19 i que “estem en un escenari de reducció pressupostària i de contenció en què hem hagut concentrar les accions que tenen més rellevància”. L’import que rep la CCIS per a aquest distintiu és de 60.000 euros. En aquest sentit, el president de la Cambra va indicar que “haurem de buscar aquest pressupost per una altra banda”. I va afegir que “estic d’acord amb el ministre, però que retoquin coses que no funcionen però no les que sí que tenen un correcte funcionament”. Unes paraules en què el ministre Gallardo va incidir que ja els havia comentat que “tenia dubtes sobre l’interès general del projecte”. Tot i això, l’executiu va avançar a la CCIS que les auditories previstes per aquest 2020 es podran efectuar. A més a més, Gallardo va assegurar que el pressupost anual de la Cambra, uns 600.000 euros, no acabarà variant gaire tenint en compte que hi ha un pressupost establert per llei i una retribució del 10% variable.

tracking