Pandèmia mundial

Grandvalira adaptarà les instal·lacions a la situació sanitària

L’estació treballa mesures per assegurar el distanciament en punts com els remuntadors i preveu obrir totes les pistes

Grandvalira preveu obrir el 60% de pistesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les estacions d’esquí estan planificant una temporada molt complexa a causa de la pandèmia. La Covid dificulta la feina de comercialització i ja hi ha la mentalització que el client serà eminentment de proximitat i que les xifres d’esquiadors aniran a la baixa. En conseqüència, les plantilles seran més curtes i Grandvalira ja ha exposat en alguna reunió interna els darrers dies que el domini no estarà operatiu al 100% sobretot per les restriccions de la restauració. El domini esquiable adaptarà les instal·lacions en funció de la situació de la pandèmia. En concret, segons ha pogut saber el Diari, la previsió és obrir totes les pistes els dominis de Soldeu-el Tarter i Pas de la Casa-Grau Roig com l’estació d’Ordino-Arcalís. Un plantejament d’acord també amb la necessitat de garantir el control dels protocols sanitaris.

La Covid obliga a extremar la seguretat en l’àmbit sanitari i més quan l’objectiu és guanyar tota la clientela potencial que es pugui, assegurant-los que estaran en un entorn segur. Un dels hàndicaps que pot tenir l’estació d’esquí és com gestionar la mobilitat d’esquiadors en dies amb forta afluència. Són especialment delicades les acumulacions de gent esperant a agafar un remuntador, completament contràries a l’obligatorietat de distanciament social que imposa la Covid. És per això que també s’està treballant en un sistema per poder gestionar les cues als remuntadors i que puguin ser en ziga-zaga per tal que hi hagi separació entre persones però també perquè la mobilitat amb els esquís no sigui més complicada.

Respecte al protocol sanitari, una de les qüestions que ja va avançar el nou director general del domini, Juan Ramón Moreno, és que hi haurà cribratges setmanals entre els treballadors que tinguin contacte amb el client per minimitzar el risc de contagi i poder fer aïllaments ràpids si hi ha positius. Tanmateix, i així es va indicar des del Govern, els treballadors forans se sotmetran a proves de diagnòstic prèvies abans d’incorporar-se a la feina. Però una de les qüestions que estan a l’aire és de quina quota d’empleats forans es podrà disposar. Ski Andorra ja ha fet la seva proposta al Govern, d’acord amb aquest escenari de menor afluència de turistes i, en conseqüència, de la necessitat d’ajustar les plantilles. La proposta és una rebaixa del 30% de la quota i la resposta arribarà a final de mes, quan l’executiu preveu aprovar el contingent de personal per a la temporada d’hivern. De part del Govern ja s’ha avançat que la retallada podria ser més gran perquè també es vol que en la mesura del possible es contractin treballadors residents que no tinguin feina.

La previsió de Grandvalira és obrir en tot just dos mesos, el 4 de desembre, i coincidint amb una de les dates estrella del calendari de qualsevol temporada, el pont de la Puríssima. A Vallnord-Pal Arinsal la intenció és fer-ho una setmana abans, el 28 de novembre. Tot dependrà també de la neu, tot i que les precipitacions han irromput d’hora aquest any.

tracking