Polèmica

L'A qualifica López de polític “sense escrúpols” pel 'cas Toti'

Costa considera poc creïble la denúncia d’amenaces i extorsió per part de Garcia al dirigent socialdemòcrata

L'A qualifica López de polític “sense escrúpols” pel 'cas Toti'EDUARD COMELLAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La polèmica que va obrir Toti Garcia amb les referències a Pere López i la presumpta relació laboral amb empreses de la família Cierco no ha quedat tancada, malgrat que semblava que després de la contundent resposta del líder de l’oposició hi havia una coincidència comuna de no alimentar més l’enfrontament.

Però ahir el president del grup parlamentari liberal va tornar a referir-se a aquest afer amb paraules poc amables cap al polític del PS. Ferran Costa va considerar “fora de lloc” que sigui ara quan López denunciï haver estat objecte d’amenaces i extorsions per part de Toti Garcia. “Si són certes, ho hauria d’haver fet públic quan es van produir, no tants dies després”, va apuntar el polític de la majoria.

El dirigent liberal va donar per bona la tesi que hi pot haver un “conflicte d’interessos, i si no és així ho ha d’explicar de manera clara i no demanar a la majoria parlamentària que hi prenguem part”. Costa va qualificar l’afer d’una picabaralla entre un particular i López, tot i que Toti Garcia havia estat el segon de Jordi Gallardo a Liberals, continua sent una veu important dins del partit i a més hi treballa per a l’executiu com a assessor en afers de diversa índole, tot i que la seva contractació va ser justificada amb l’objectiu de captar inversió estrangera en col·laboració amb el ministre de la Presidència, Economia i Empresa.

Segons Costa, “Toti és una persona particular, del carrer, i si se li volen buscar vinculacions polítiques, en un país tan petit com Andorra, hi ha poques persones que no en tinguin, que no hagin estat en cap llista electoral o properes a algun partit polític”. El president liberal va qualificar de “rocambolesca” la posició de López per afegir que no entén “aquesta fixació del Partit Socialdemòcrata amb Garcia”.

Costa es va referir a les suposades amenaces i coaccions i va ser contundent: “No me les crec.” I va rememorar que havia vist el cap de l’oposició “per tacticisme atacar un rival polític públicament, afirmant obertament coses que són mentida i sense parpellejar”. Costa no va estalviar dures paraules dirigides cap al polític del PS, de qui va afirmar que “no té escrúpols perquè no va dir la veritat i això qüestiona la seva credibilitat”. El president del grup liberal no va voler especificar a què es referia concretament, però és evident que darrere de les manifestacions hi ha l’episodi sobre els diners que ingressava com a conseller i president liberal.

Costa va recordar que fa cinc anys que ocupa el càrrec de conseller i que ha tingut contacte amb milers de ciutadans. “Cadascú és diferent però amb les meves funcions mai m’he sentit amenaçat ni coaccionat. El senyor López fins i tot sap que si se sent així hi ha un sistema de dret amb unes palanques pertinents per denunciar aquestes suposades acusacions”, va subratllar. I per acabar les referències al cap de l’oposició, va assenyalar que “quan López està a la picota surt amb aquestes amenaces. Tothom ha d’actuar en el moment que toca. Per a mi no és creïble i òbviament mai no es pot fer política des de les amenaces i coaccions”.

GALLARDO TAMPOC ES CREU LA VERSIÓ SOCIALDEMÒCRATA

El president de Liberals d’Andorra i ministre del Govern de coalició, Jordi Gallardo, tampoc va passar per alt les manifestacions de López. En un primer moment va dir que es remet a les paraules del cap de Govern i que si López “considera que hi ha hagut coacció haurà d’emprendre les accions pertinents i l’Estat estarà al seu costat”. Després, però, va aprofundir i va assegurar que el polític socialdemòcrata “ha faltat a la veritat quan fa declaracions a la premsa que s’ha atacat o coaccionat treballadors públics, perquè no hem rebut cap queixa per part de ningú, ni cap sindicat s’ha queixat”. Gallardo va animar López que si ho considera oportú “ha d’emprendre accions legals i nosaltres considerem que ho ha de fer perquè si realment fos així és una falta greu que no s’ha de deixar passar”. “No sé quin interès té el PS en mi. Només conec Pere López perquè ell feia feines per a Indústries Montanya”, van ser les paraules de l’ara assessor del ministeri d’Economia que van detonar tota la polèmica. La resposta de López va ser contundent: “Em va dir textualment –Garcia– que si seguíem fent preguntes tiraria merda sobre el PS i sobre la meva persona fins enfonsar-me.”

tracking