Gallardo demana la conscienciació de la societat per avançar cap al canvi digital

El ministre assegura que l’administració ha d’explicar bé la importància de la transformació

Gallardo demana la conscienciació de la societat per avançar cap al canvi digitalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, assegura que la principal barrera per avançar cap a la transformació tecnològica, com el blockchain, és la “mentalitat de la pròpia societat”. En aquest sentit, Gallardo va indicar en compareixença davant la comissió legislativa d’Economia per presentar el projecte de modificació de la Llei de serveis de confiança electrònica, que és necessari que l’administració sigui capaç “de conscienciar i explicar bé les garanties de seguretat que ofereixen aquests sistemes”.

El titular d’Economia va explicar el text presentat el mes de juliol als consellers generals, en què va relatar la importància de crear el marc legal per a la implementació d’algunes d’aquestes tecnologies.

Quant a la modificació de la llei actual, que data de l’any 2014, el ministre va explicar que transcor­reguts sis anys i tenint en compte que alguns efectes de la pandèmia de la Covid-19 han provocat que els serveis presencials de l’administració hagin vist alterat el seu funcionament, és necessari tenir regulats els criteris per donar cobertura a tecnologies com el blockchain perquè es potencien les identificacions electròniques, assegura les emissions de certificats d’atributs verificats i regula els repositoris de dades.

Gallardo, a més, va recordar que la modificació de la llei també té a veure amb l’inici d’un procés per a l’acord d’associació amb la Unió Europea, que requereix una adequació més gran de la norma amb el marc legal de la Unió. De fet, l’expert que està assessorant l’executiu, Ignacio Alamillo, que va comparèixer telemàticament, va destacar la necessitat que el text estigui alineat amb el que s’està fent a la comunitat europea.

El ministre també va manifestar que “la transformació es farà de manera progressiva i que en cap cas l’administració deixarà de tenir un servei físic”.

En el projecte de llei que ha impulsat el Govern des del Consell General també es treballa per a la regulació dels actius virtuals, i Gallardo va incidir que s’ha iniciat “un camí sense retorn”.

tracking