x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Tribunals

La víctima d'un presumpte intent de violació haurà d'explicar l'agressió deu vegades

La vista per a una agressió sexual en grau de temptativa se supèn perquè la dona se sotmeti a un nou peritatge psicològic
L'edifici de la nova seu de la justícia, a la zona del Prat del Rull de la capital.

La nova seu de la Justícia

L'edifici de la nova seu de la justícia, a la zona del Prat del Rull de la capital.

Fernando Galindo
Actualitzada 01/10/2020 a les 18:19

Explicar un presumpte intent de violació deu vegades. Per aquest tràngol haurà de passar una dona després que la defensa de l’acusat demanés un nou peritatge psicològic atenent que el metge que li va realitzar no podia comparèixer a la vista que ha tingut lloc aquest matí a la nova Seu de la Justícia. Una petició a la qual el ministeri Fiscal s’ha oposat rotundament per dos motius: perquè "donem per bones les consideracions del pèrit [en l’informe] encara que no hagi vingut" i per evitar la revictimització de la persona, que ja havia explicat els fets vuit vegades passant per urgències, el forense, la policia i la batllia. "No li farem explicar una novena vegada, que la novena sigui directament al tribunal", ha exposat.

Amb tot, l’advocat de la defensa ha destacat que sense aquest nou peritatge es trobava en una situació "d’indefensió" perquè "vull demanar a un psiquiatre qüestions en relació amb la personalitat de l’acusada". El tribunal ha acceptat la petició de suspensió "en el dret de la defensa" i també ha ordenat que la dona, que ara resideix a Portugal, passi pel peritatge psicològic aquesta mateixa setmana abans que torni al país lusità. Un cop s’hagi sotmès a la prova, s’haurà de fixar una nova data per a la vista. Amb el nou peritatge ja seran nou les vegades que la dona ha hagut d’explicar la presumpta agressió i la desena serà davant del tribunal.

Etiquetes
  • #1 Esperem. Calma.
    (01/10/20 19:42)

    "Amb el nou peritatge ja seran nou les vegades que la dona ha hagut d'explicar la presumpta agressió i la desena serà davant del tribunal."


    Es percep que, batlles, advocats defensors i fiscals, tenen molts dubtes en referència a la versió de la dona.

    Esperem el veredicte i no jutgem des de l'opinió pública subjectiva. Deixem que els professionals d'aquest camp facin la seva feina.

    Quan surti el veredicte. Ja farem de "verdulers" (es diu així? XD).

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts