Trobada

L'Observatori de la Igualtat constitueix les comissions de dones i de la diversitat

Primer pas del nou òrgan des de la constitució del ple, el passat 30 de juny

El secretari d'Estat d'Igualtat i Participació Ciutadana, Marc PonsSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Observatori de la Igualtat ha celebrat avui una nova trobada presidida pel secretari d'Estat d'Igualtat i Participació Ciutadana, Marc Pons, en la qual s'ha constituït les comissions de les dones i de la diversitat, formades per personal tècnic de l'administració pública, organitzacions parapúbliques i representants d'entitats cíviques. Davant l'actual situació sanitària i les limitacions d'agrupació, la trobada s'ha partit en dos torns i al matí s'ha celebrat amb els tècnics públics i parapúblics i a la tarda amb les associacions.

Malgrat això, s'ha pogut fer efectiu el següent pas després de la constitució del ple de l'Observatori de la Igualtat el passat 30 de juny, amb les noves constitucions. Destaca que la comissió de la diversitat està integrada també per equips de treball sectorials centrats en gent gran, personesamb discapacitat, infància, adolescència i joventut, així com membres del col·lectiu LGTBI+ i persones nouvingudes.

Les funcions de les dues comissions són, entre d’altres, informar sobre les dades i les mancances actuals en relació amb la situació de les dones i les persones que integren els col·lectius més vulnerables, així com aportar suggeriments, opinions i qualsevol altra proposta que es consideri oportuna.

Cal recordar que l'Obersvatori és un òrgan assessor que tél’objectiu de contribuir al coneixement de la situació de les dones i les persones pertanyents als col·lectius amb risc de vulnerabilitat a Andorra per millorar la presa de decisions, planificació i avaluació de les polítiques públiques. D’aquesta manera, l’ens s’encarrega de la recopilació i anàlisi de les dades existents sobre la igualtat i no-discriminació. "Amb aquest organisme es tracta de fomentar a totes les institucions i entitats a analitzar les dades des d’una perspectiva en violència de gènere o en perspectiva de desigualtat d’oportunitats", ha recordat Pons.

tracking