justícia

Els investigadors no troben proves contra el mestre acusat d'abusos

Queda pendent la demanda a la Batllia perquè s’arxivi la causa

Els investigadors no troben proves contra el mestre acusat d'abusosFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia no ha trobat proves incriminatòries contra el mestre de l’escola espanyola María Moliner que va ser acusat per alguns pares d’abusos sexuals. El bolcatge de tot el material informàtic ha resultat negatiu i la policia dona per tancada la investigació, que ara queda en l’àmbit judicial, en què la batlle Alexandra Terés ha de pronunciar-se aviat sobre la demanda de l’advocat defensor, que ha reclamat dos cops que la causa sigui arxivada.

La resposta de la Batllia s’està demorant a causa de les mesures Covid i, sobretot, perquè només funciona una secció d’instrucció penal, que fa que els dossiers i les resolucions s’acumulin. Tot i això, fonts de la representació lletrada del professor van mostrar-se optimistes amb la decisió final tot i remarcar que l’acusació particular es manté en la denúncia dels fets. Tanmateix, per part de la policia no s’ha procedit a fer cap prova més i ha tancat la investigació. L’ambaixador espanyol, Àngel Ros, va celebrar ahir aquest primer pas i va subratllar que “des del primer dia he defensat la presumpció d’innocència. L’únic que desitjo és que la justícia ho resolgui com abans millor perquè aquest professor ho està passant malament”.

Ros va recordar que el mestre té una ordre d’allunyament del col·legi i “lògicament en no poder donar classe es troba a Espanya, a casa seva”. I en aquest nou curs, a banda de no treballar, ja no percep cap ingrés. “Per tant, desitgem que hi hagi una resolució judicial sobre aquest cas com abans millor”, va indicar el diplomàtic espanyol. El mestre va abandonar la presó abans del Nadal de l’any passat.

tracking