equipaments

CC vol fer una connexió entre les escoles i Casa Parramon

El grup reclama una partida per arreglar l’edifici i portar-hi l’AFA, l’AREB i la UIFand

CC vol fer una connexió entre les escoles i Casa ParramonFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La proposta dels consellers generals de Ciutadans Compromesos per vitalitzar i dinamitzar la Massana inclou la construcció d’unes escales o un ascensor que faciliti la connexió des del comú fins a l’escola andorrana i francesa que hi ha darrere de Casa Parramon. La unió es vol encabir en el projecte que CC té per a l’edifici massanenc, al qual hi vol traslladar l’AFA, l’AREB i la UIFand.

De fet, la formació massanenca fa anys que inclou una sortida per a l’edifici de titularitat governament al seu programa electoral i ara que dona suport a l’executiu des del Consell General espera obtenir una partida al pressupost que permeti les reformes necessàries abans del trasllat de les tres institucions que reclama. La delicada situació financera provocada per la crisi sanitària, però, no deixa clar que la inversió pugui dur-se a terme com a mínim, durant l’any vinent.

Per als consellers generals de Ciutadans Compromesos, el projecte permetria, a part de dinamitzar la parròquia, estalviar dos lloguers al Govern en el cas de les seus de l’AFA i l’AREB –actualment a l’edifici Montclar de la capital– i guanyar espai a l’edifici del Consell General per instal·lar-hi les institucions que depenen del parlament i no d’altres independents com és el cas de la UIFand. La proposta, per tant, vol agrupar les tres institucions financeres en un mateix edifici.

El projecte és ben valorat també per la cònsol major massanenca, Olga Molné, que ahir va afirmar que serviria “per donar a una finca que ara mateix està en desús un bon servei”. La mandatària va matisar que les converses amb l’executiu no estan avançades i que no s’ha parlat de quina manera i quan s’hauria de fer el projecte. Tot i això, Molné va apuntar que des del seu punt de vista, i “tal com s’ha fet amb altres dependències en altres parròquies, entenem que hauria de ser el Govern qui s’encarregués d’executar el projecte ja que n’és el propietari”.

AJUDES SOCIALS SENSE HAVER D'ESTAR CENSAT ALMENYS UN ANY

La Massana va aprovar ahir en sessió de comú el nou reglament d’ajuts socials, en què les persones que es trobin en situació precària podran rebre ajudes comunals sense la necessitat d’haver d’estar censades a la parròquia almenys 12 mesos. La consellera de l’àrea Social, Francesca Guerrero, va indicar que es fa per la necessitat d’adaptar-se a les circumstàncies actuals i al “compromís que tenim amb la ciutadania”. També es va aprovar la gratuïtat de l’impost de fe de vida a les persones majors de 65 anys. Aquestes mesures no són excepcionals per la Covid-19 i es fixen a llarg termini. En la sessió es va informar de la liquidació pressupostària del primer semestre. El comú compta amb un superàvit de 2,1 milions d’euros. L’execució del pressupost de despeses ha estat de 4,5 milions d’euros, mentre que els ingressos, de 7 milions.

tracking