Investigació

Andbank dona suport a la investigació contra el càncer de colon

L'entitat col·labora en un programa de diagnòstic molecular per oferir noves opcions terapèutiques als pacients

Andbank és soci fundador Pediatric Cancer Center Barcelona de l'hospital Sant Joan de DeuFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andbank col·labora en el Programa de Diagnòstic Molecular Avançat (Diamav) que impulsa l'Institut d'Oncologia de l'hospital Vall d'Hebron i la Fundació Fero per oferir noves opcions terapèutiques a pacients amb càncer i inclús amb metàstasi. L'entitat destaca que es tracta d'un dels programes més grans d'Espanya i que integra diferents plataformes tecnològiques per personalitzar el diagnòstic i el tractament de diferents tipus de càncer amb l'exploració amb biòpsia líquida.

El Diamav analitza més d'una desena de tipus de tumors, entre els quals el colorectal és un dels més freqüents, amb el de pulmó i el de mama. L'any passat es van analitzar més de 2.500 mostres de més de 1.200 pacients i el programa ha fet possible que un 12% dels pacients hagi pgotu accedit a noves opcions terapèutiques contra el càncer, assaigs clínics als que d'una altra manera no haurien pogut entrar. El doctor Josep Tabernero, que lidera el projecte, remarca que el programa servirà perquè més malalts entrin en assaigs clínics i que la intenció és "oferir un tractament més eficaç sobre el tumor i que sigui menys agressiu per al pacient".

Andbank col·labora amb la Fundació Fero com a part del seu programa de responsabilitat social corporativa des de fa més de set anys i és soci fundador del Pediatric Cancer Center Barcelona promogut per l'hospital Sant Joan de Déu.

tracking