Meteorologia

Alerta per vent fort i precipitacions aquesta nit

La temperatura màxima baixarà demà a 12 graus, nou menys que avui

Previsió del Servei de Meteorologia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei de Meteorologia activa l'alerta groga per vents d'intensitat forta a partir d'aquesta nit que arribaran als 80 quilòmetres per hora als cims i als 50 al fons de vall. L'avís meteorològic anuncia que demà hi haurà acumulacions de precipitacions que poden superar els 50 milímetres en punts del centre i sud del Principat.

La previsió meteorològica anuncia a més una baixada forta de les temperatures a partir d'aquesta nit que acompanyarà a les pluges d'un front provinent de la borrasca Alex que afectarà els cims del nord del Principat des de primera hora de la tarda. El servei de meteorologia fixa la màxima de demà en 12 graus, nou per sota dels 21 que s'assoliran avui a la capital.

El front deixarà pluja a partir d'aquesta matinada, que serien neu a la cota 2.700 i demà baixaria fins als 1.700 metres a primera hora de la tarda al nord, amb acumulacions de cinc a deu centímetres als 2.500 metres. Els termòmetres registraran divendres màximes d'11 graus aAndorra la Vella, 7 graus a 1.500 metres i 2 al Pas de la Casa. Les pluges demà seran intenses fins a primera hora de la tarda a tot el país.

L'estabilitat augmentarà dissabte però les temperatures es mantindran baixes i el vent augmentarà la sensació de fred, segons apunta la previsió meteorològica, que anunciamàximes de 10 graus a la capital, 7 graus a 1.500 metres i 0 graus al Pas de la Casa i mínimes de 3º graus al centre i 6 graus negatius al Pas. Diumenge podrien tornar les pluges i les temperatures es mantindran en nivells similars.

tracking